Guanya el cartell de la Fundació

‘Jo sóc com tu’ arrasa en les votacions la setmana de Dissantes

  • Redacció
  • Dijous, 19 Setembre 2013 10:53

Cartell Alternatiu de Santes 2013 quadrat

Dissabte el Parc Central acollirà les Dissantes de la Fundació El Maresme però la festa per aquesta entitat que treballa amb persones amb discapacitat comença amb el guanyador de la cinquena edició del Concurs del Cartell Alternatiu de Santes.

Cartell Alternatiu

El Cartell Alternatiu de Les Santes 2013 és el ‘Jo sóc com tu’ de la Fundació El Maresme. El seu autor és José Manuel Bernal però el va recollir un representant de la Fundació que va agrair els suports i vots rebuts i va emmarcar aquesta victòria en el marc de les Dissantes. L’identitat del guanyador es va donar a conèixer en el marc d’un acte a El Públic que va presentar Mireia Biel. Al llarg del procés de votació s’havien acumulat 1.696 vots i 417 d’aquests van anar per un cartell en què es veu un Robafaves desvetllat, en ‘Santi’ –símbol de la Fundació El Maresme– vestit com el gegant i la llegenda ‘Festa Major de Mataró, del 25 al 29 de juliol de 2013’ escrit en llenguatge ‘braile’.

Des de la Fundació El Maresme, el seu representant va explicar que “el missatge jo sóc com tu és el que estem reivindicant, que les persones amb discapacitat són una part més de la societat i de Les Santes, per això veiem en Robafaves ballant amb en Santi, com un més”. El premi per la Fundació és un iPad, gentilesa de Simómac i Grup Informàtica 360.

Cartell Alternatiu

2n Premi: Simplicitat

El segon premi se’l va endur Gemma Romagosa pel seu cartell ‘Simplicitat’. Romagosa, després de rebre un lot de productes d’Abacus va explicar en què s’havia inspirat: “la meva primera idea era fer una idea molt simple, que reconeguessis a primera vista i vaig pensar en col·locar els vestits dels gegants tal i com es posen en les fotografies oficials i a la vegada jugar amb les quatre barres de la senyera de Catalunya”, va dir.

Cultura, Santes 2013, 2n premi Simplicitat

Cartell Alternatiu

Premi del Jurat: Reines

El tercer premi va ser per Xevi Llimona que va protagonitzar l’anècdota de l’acte en arribar tard, tot i que a temps per recollir el val per dos menús degustació del Bocca Restaurant. Llimona va assegurar que el seu ‘Reines’ “és una carta divertida que juga amb Les Santes de dia i Les Santes de nit, amb la idea de 24 hores de Festa Major”

Cultura, Santes 2013, Premi del Jurat Reines

Va tancar l’acte l’editora del Tot Mataró i Maresme Mari Carme Rodríguez que va agrair la participació en aquest certamen que arriba consolidat a la seva cinquena edició: “No és fàcil després de cinc anys seguir tenint idees, cada any ens sorprèn veure el joc de la gent fent el cartell, a partir d’ara encoratjo els mataronins a començar a pensar en el cartell de l’any que ve”. Rodríguez també va agrair l’ajuda dels col·laboradors del certamen: Simómac, Grup Informàtic 360, Abacus, Bocca Restaurant, Instagrafic i El Públic.

Cartell Alternatiu