Foment inicia les expropiacions per substituir l'últim pas a nivell a la via del tren

És el tercer i el darrer pas d’aquestes característiques que desapareixerà al municipi

El perillós pas a nivell que hi ha davant del Molí Vell de Malgrat de Mar per superar la via del tren es tancarà ben aviat. Aquest serà el tercer pas d'aquestes característiques, i l'últim, que desapareixerà en aquest municipi durant el darrer any. El passat mes de març ja es van tancar els passos del carrer Abat Oliva i del camí del Pla i, en el lloc d'aquest darrer, s'hi va fer un pas soterrat. Ara, l'alternativa pel pas del Molí Vell és un pas enlairat perquè tant vehicles com vianants superin, per dalt i sense perill, la via del tren. El cost de l'obra és d'uns 3 milions d'euros, però abans el Ministeri de Foment ha d'expropiar prop de 32.000 metres quadrats de sol a catorze propietaris, un procés que ja s'ha iniciat.

L'alcaldessa de Malgrat de Mar, Conxita Campoy, ha rebut amb satisfacció l'inici d'aquest procés d'expropiació, ja que en menys d'un any s'hauran tancat tots els passos a nivell que hi havia al municipi. Son obres 'molt, molt i molt' importants, ha remarcat l'alcaldessa, que preveu que els treballs puguin iniciar-se l'últim trimestre de l'any.

El pas enlairat de la carretera Mas Bages, davant del Molí Vell, resta ara pendent de les al·legacions que els catorze propietaris dels 31.7000 metres quadrats dels terrenys afectats per l'obra presentin al Ministeri de Foment. Segons s'ha publicat en un dels darrers Butlletins Oficials de l'Estat (BOE), el projecte és d''interès general' i els terrenys seran expropiats 'forçosament' perquè siguin d'utilitat pública.

Un cop finalitzat aquest procés, l'inici de les obres serà pràcticament imminent –passat el mes d'agost–, ja que el projecte ja està aprovat i només mancaria adjudicar-lo a una empresa perquè l'executés. En aquesta fase, molt més avançada, es troba un segon projecte per fer un altre pas soterrat a l'alçada del carrer Abat Oliva –1,8 milions d'euros–, on fa uns mesos es va tancar el pas a nivell existent.