La Casa de la Música duu un gener carregat amb bons concerts

El sisè aniversari del Clap porta el més festiu i el més selecte del mes

Després d’un desembre tirant a discret, la Casa de la Música Popular ataca l’any nou amb una variada proposta per al primer mes de l’any. Destaca en l’agenda la celebració del sisè aniversari del Clap que en tres dies durà a Mataró la música de casa amb Mr Hankey, la Barcelona més mestissa i festiva amb La Kinky Beat i Martingala i el selecte trio format per Carles Benavent, Toni di Geraldo i Jorge Pardo que interpreten jazzísticament tot allò que surt del flamenc. Tres dies doncs per tastar els tres àmbits musicals –el local, el festiu i el de culte– en els que més s’incideix des de La Casa. El concert de divendres és el que recull la tradició de festa d’aniversari que sempre ha programat el Clap i serà el segon cop que el protagonista és La Kinky que ja ho va ser fa dos anys. Si l’any passat va ser l’ara mediàtic Muchachito Bombo Infierno, enguany toca ballar i fer-la grossa amb els barcelonins i amb Martingala, el projecte emergent de l’exbateria de Dusminguet Martí Vilardebó. La cita del dia 27 val la pena.

Més enllà d’aquesta efemèride també és destacable el mini-festival de hip hop que el dia 20 prendrà el Clap. Tornen els concerts de tarda per adolescents en motiu de la presentació d’aquest segell discogràfic anomenat Supakanja que durà a Mataró a noms com El Payo Malo, Leon Drammaz, o Divo Divosso, antic productor de 7 Notas 7 Colores. Menys coneguts però actuaran Barna Basstars, Gravsound, Issolitics, Boo-Dooh i Atica. Supakanja records pretén ser referent de l’escena hip-hopera feta a casa nostra i ha tret un disc on col·laboren els abans esmentats.

The Cabrians i Sorkun
Molt recomanable també és el concert de Sorkun Rubio, la Björk basca, la musa de Fermin Muguruza, molt cara de veure a Catalunya i que llueix una talla musical molt polivalent que la duu del rock a l’electrònica. El seu darrer disc “Duna” és, diuen, del millor fet en l’escena independent basca en anys. I seria injust no posar al sac de les cites importants als locals The Cabrians que presentaran l’elogiat disc “Black Momerota” telonejats per The Cuties. Ja no cal presentar The Cabrians que passen per ser el millor exponent de l’ska-reggae més ortodox de la comarca. Un grup consolidat i seguit cada cop per més seguidors.