Ivan Pera: “El Miting es una prova important per a la ciutat i es celebrarà”

Parlem amb Ivan Pera, president del Patronat Municipal d’Esports

  • Divendres, 02 Desembre 2005 01:00
Fa una setmana tot feia pensar que el Miting Ciutat de Mataró, un dels esdeveniments esportius transcendents de la ciutat, no es celebraria. La raó: falta de suport econòmic. Poc després de l’anunci, el PME va comunicar que pagaria la inscripció en el calendari de proves de la Federació Espanyola d’Atletisme per salvar el miting.

A quin acord es va arribar amb el Centre Atlètic Laietània per a la celebració del Miting Ciutat de Mataró?
L’esforç econòmic que realitzava el club era molt important i ens van demanar la possibilitat que la Generalitat aportés part del pressupost. El cost del miting és d’uns 16.000 euros, el Patronat sempre ha aportat el 50% i en aquests moments el nostre compromís és pactar amb la Generalitat, estem negociant.

En quin punt es troben les negociacions?
Estem parlant amb la Secretaria General de l’Esport i de moment les sensacions són positives però fins que no estigui tot ben lligat no podem afirmar res. La prova es important per a la ciutat i es celebrarà. El Laietània en un temps breu ens comunicarà els dies concrets.

Certaments com el Miting i la Mitja Marató situen la ciutat en el mapa esportiu. creu que es convenient promoure altres esdeveniments semblants?
Ja organitzem a apart del miting i la mitja marató, el cros, un dels deu millors d’Espanya. A més, hem començat les obres a les instal·lacions per construir un circuit permanent que ens permet participar d’un calendari prou potent.

Aquestes importants partides pressupostàries afecten a les partides per a l’esport base?
En absolut perquè són partides diferents i les referents a esdeveniments importants ja estan previstes any rere any. A més, ara estem preparant amb la Generalitat un pla de ciutat per treballar amb l’esport base.

En un futur veu possible la tornada de la marató a la ciutat?
És un objectiu que ens agradaria molt, és una fita molt important però no només depèn del Patronat Municipal d’Esports. Volem que Mataró torni a ser un punt important, ja sigui la sortida o l’arribada, i no renunciem a batallar per això s’està parlant amb la diputació.