Taxi 4/3 a Arcàdia i Pupille al Clap, propostes pel dissabte

El trio proposa una deconstruc-ció free-jazz de la música de Serrat

  • Divendres, 25 Novembre 2005 01:00
Les cites amb la música en directe pel dissabte 26 a Mataró són a l’Arcàdia i al Clap. Al cafè cultural del Carrer d’en Pujol hi actuarà el trio Taxi 4/3 i la seva particular proposta de fondre músiques tan aparentment oposades com les de Serrat i Ornette Coleman. Tanmateix, la Casa de la Música Popular proposa al Clap els grups Pupille i Derviche que, asseguren, practiquen post-rock i slowcore. Himnos Olímpicos és el nom del disc dels primers que serà presentat a la Sala Gran del Clap.

El trio 4/3 és un grup format a Amsterdam per un català, un alemany i un austríac que són una reducció del grup “Taxi for Ornette & Joan Manuel”. La seva vocació és la de portar la música de Serrat al free-jazz d’Ornette Coleman i el seu repertori consta del viatge musical entre dos mons musicals tan llunyans i les fases d’aquest. A poc a poc la música del cantautor va difuminant-se fins a desaparèixer dins la de Coleman amb uns originals arranjats. Una proposta irresistible.

Derviche custodiaran Pupille
El Clap viurà un ambient força diferent amb el post-rock i l’slowcore de Pupille. Creats el 1998, el grup va passar, segons afirmen, del Kraut-rock seu dels inicis als seu so actual. Presentant nou disc faran parada a Mataró telonejats per Derviche, d’ascendent musical similar, en el que presenten com un concert declaració d’intencions de bona música i trascendent.