Torna la Mostra de cinema, que enguany aposta pels nous realitzadors

El certamen torna a Mataró del 3 al 13 de novembre amb 13 films i un festival de curts paral·lel

La 27a edició de la Mostra de Cinema de Nous Realitzadors de Mataró que organitza el Patronat Municipal de Cultura es celebrarà entre el 3 i el 13 de novembre al Teatre Monumental. Seguint en la línia encetada a la darrera edició, aquest certamen aposta per l’especialització i es reafirma en la seva voluntat de donar a conèixer nous realitzadors i cinematografies emergents, per això i per primera vegada, aquest concepte s'ha integrat tant al nom com al cartell de la Mostra.

La Mostra d’enguany presentarà una programació en la que destaca una àmplia oferta de films inèdits al nostre país que es projectaran en primícia. Els llargmetratges inclosos es tracten en la seva majoria d’òperes primes, així com segones i terceres pel·lícules de directors poc coneguts i de diferents nacionalitats, es vol donar així sortida a títols internacionals amb poca difusió en sales comercials. En total es veuran 13 films, dels quals més de la meitat seran preestrenes.

Protagonisme del cinema francès
El certamen s’inaugurarà el dijous 3 de novembre amb la preestrena de la pel·lícula francesa L’Esquive, d’Abdellatif Kechiche, el film revelació a França, i que ha guanyat el darrer premi César, per davant de títols com Los niños del coro i Largo domingo de noviazgo. El cinema francès tindrà un pes destacat en la programació de la Mostra, ja que a banda de L’Esquive es podran veure el documental Le Mur i Depuis que Otar est parti. A més, també es dedicarà un cicle monogràfic al cinema dirigit per dones.

Paral·lelament a la 27a Mostra de Cinema de Nous Realitzadors, els mateixos dies tindrà lloc el 9è Concurs de Curtmetratges. En aquesta edició s’han rebut un total de 120 curts, dels quals es triaran 12 finalistes que es projectaran abans dels llargmetratges en cada sessió.