Un viatge musical

L’Aula Lírica de Granollers arriba al Teatre Monumental amb l'obra 'Músiques d’arreu del món'

  • Neus Masnou // Foto: cedida
  • Dijous, 02 Maig 2019 15:27

Cultura 2019, consert musiques d'arreu del monEl 5 de maig, l’Aula Lírica de Granollers presenta un recorregut musical únic al Teatre Monumental. Passant per èxits com "Les Misérables" o "New York, New York", els artistes es traslladen per tot el món, passant per Itàlia, la Gran Bretanya, els Estats Units, Mèxic i Cuba entre altres llocs.

Recorregut intercontinental
La primera part arrenca a Barcelona i els artistes es dirigeixen a Londres, fent escala a Itàlia, França, Àustria i Alemanya. La segona part de l'obra ja es desenvolupa a l’altre costat de l’Atlàntic.

A bord d’un transatlàntic els protagonistes arriben a Nova York, donant pas (i un motiu de ser-hi) a la famosa cançó de Frank Sinatra “New York, New York”. I de la famosa ciutat nord-americana es mouran fins a Mèxic, Cuba, l'Argentina, l'Uruguai i el Brasil.
Tots els efectes visuals, inclosos un avió i diferents projeccions, volen donar a l’espectador la sensació de realment estar-se traslladant d’un lloc a un altre, en un viatge que finalitza amb el retorn a la capital catalana.

2017
Al mes de setembre s'estrenava al Teatre Auditori de Granollers la primera versió de l'obra.

Una gran varietat

Músiques d’arreu del món inclou tant música més en la línia lírica de la companyia (com la sarsuela) com cançons més populars. Aquesta combinació d’estils musicals, explica Anibal Gil, el director musical de l’obra, “ha estat un gran repte”. Gil afegeix que es tracta d’un tipus de representació “molt diferent del que sempre hem fet a l'Aula”.

Més de 30 anys de música
Es tracta d’una representació que van estrenar el setembre del 2017 al Teatre Auditori de Granollers, amb motiu del 30è aniversari de l’Aula Lírica, i que arriba a Mataró en una sola sessió el diumenge a les 18 h.

L’espectacle, de dues hores i mitja, comptarà amb la presència de destacades sopranos, com Alícia Ferrer, Mireia Dolç o Núria Lamas i la participació del Ballet Petit Món.
L'Orquestra Aula Lírica de Granollers ja ha trepitjat amb anterioritat —i freqüència— l'escenari del Foment Mataroní, que participa en el Cicle de Sarsuela de cada any.