Marc Salicrú, nominació doble als Premis Butaca

El mataroní opta a guanyar dos premis Butaca en les categories d'escenografia i il·luminació

  • Anna Galdon
  • Dimarts, 30 Octubre 2018 18:06

Marc Salicrú

Els Premis Butaca de Teatre  i Cinema reconeixen les obres estrenades a Catalunya, i ho fan a través del que vota el públic. Aquest és precisament un dels aspectes que més valoren els nominats, el que es tracti d'un vot popular: "Al final l’important és que el públic es pugui fer seves les nostres històries", explica Marc Salicrú.

Finalista als premis per primer cop, Salicrú ha estat reconegut aquest 2018 amb dues distincions: una en la categoria d'escenografia per l'obra La Calavera de Connemara i una altra en la d'il·luminació pel muntatge Esmorza amb mi.

Per Salicrú, aquest és un reconeixement "a una manera de fer i entendre el teatre". Des de la seva feina, a vegades força amagada, la seva tasca és la de crear espais envolvents "on el públic estigui còmode mentre expliquem coses. És l'excusa per aillar-los del món real i transportar-los a un lloc a on els expliquem histories.", sentencia.

L'escenògraf i il·luminador no és nou als Butaca. L’any passat ja hi va estar nominat a la categoria de 'noves dramatúrgies' per l'obra Wohnwagen, realitzada amb el col·lectiu VVAA. "L'important és que reconeixen la tasca que fem durant molt de temps", explica. 

Els Premis Butaca estan oberts al públic i s'hi pot participar a través del web www.premisbutaca.cat.

Escenografia

Millor Escenografia per la comèdia negra La Calavera de Connemara, de Martin Mcdonagh, i dirigida per Iván Morales. Estrenada el setembre de 2017, aquest 2018 l’obra ha estat programada de nou i s’ha pogut veure a la Sala Villarroel de Barcelona.

Il·luminació

Millor Il·luminació per Esmorza amb mi, obra escrita i dirigida per Ivàn Morales. Marc Salicrú també s’encarrega aquí de dissenyar l’espai. Estrenada el 16 de maig de 2018, el muntatge s’ha pogut veure a la Sala Beckett i ara comença gira per d’altres indrets de Catalunya.