Un gran clàssic de Lorca al Monumental

Aquest dissabte 24 el teatre mataroní programa 'Bodas de Sangre' sota la direcció d’Oriol Broggi, un text sobre la vida, la mort i l’amor

  • Laia Mulà // Foto: cedida
  • Dijous, 22 Març 2018 16:01

Cultura 2018, bodas de sangreFederico García Lorca va escriure l’any 1931 un dels seus textos teatrals de més èxit: Bodas de Sangre. Ara un grup d’actors de primera, dirigits per Oriol Broggi, encarnen a escena els personatges d’aquest espectacle plantejat com un gran poema amb ritme i musicalitat. El muntatge es podrà veure el pròxim dissabte 24 de març a les 20.30h al Teatre Monumental de Mataró.

Bodas de sangre és una obra escrita en prosa i vers que parteix dels costums, les tradicions i el simbolisme per parlar sobre els grans temes de l’ésser humà com són la vida, la mort i l’amor. Aborda les forces majors i els impulsos vitals que empenyen els personatges cap a la tragèdia, tot amb un aire andalús i tintat pel paisatge sec i blanc del sud d’Espanya. Les escenes van plenes d’entrades i sortides d’actors, actrius, personatges i músiques que donen vida als diversos personatges.

Sis actors
L’espectacle compta amb un repartiment de primera de la mà d’Ivan Benet, Anna Castells, Nora Navas, Pau Roca, Clara Segura i Montse Vellvehí, i amb música en directe de Joan Garriga, Marià Roch i Marc Serra. Amb una durada de dues hores, el passi a Mataró ha estat organitzat per la Direcció de Cultura de l’Ajuntament de Mataró.

Cultura 2018, federico garcia lorcaFederico Garcia Lorca
Va ser un poeta, dramaturg i prosista espanyol amb grans habilitats artístiques de Granada que va viure entre el 1898 i el 1936. Inclòs dins la coneguda Generació del 27, va escriure obres com La casa de Bernarda Alba, La zapatera prodigiosa o Bodas de Sangre, entre moltes altres. L’artista va tenir un final tràgic quan va ser afusellat pels franquistes el 1936.

Cultura 2018, montse vellvehí, bodas de sangre
Montse Vellvehí
L'actriu mataronina forma part del repartiment de la famosa obra de Lorca

 

Cultura 2018, montse vellvehí, bodas de sangre
El muntatge incorpora la sorprenent presència d'un cavall a escena.