Moisès Maicas mor als 52 anys

Era un dels directors teatrals més coneguts de l'escena actual catalana

  • Redacció
  • Dimecres, 14 Juny 2017 08:46

Maicas Moises

El món del teatre de Catalunya plora la mort, ahir dimarts, als 52 anys de Moisès Maicas. El mataroní és un dels directors teatrals més coneguts i polivalents, molt vinculat a la ciutat. Era fill del també director teatral i membre de Sala Cabanyes Carles Maicas, ha treballat amb la productora local Factea i un dels seus últims grans èxits va ser Shaking Shakespeare, amb un equip molt local en el que destacava Josep Fadó i els The Hanfris Quartet. Un dels seus espectacles més guardonats va ser 'Psicosi de les 4.48', un monòleg de Sarah Kane que li va valer el premi BBVA de teatre l'any passat.

Ha dirigit en nombrosos programes 'Fet a Mataró' i les seves obres s'han vist en diferents sales i festivals teatrals de tot el país. Desenes d'actors han treballat amb el director mataroní, que estava enllestint el seu proper muntatge per aquest estiu.

Maicas havia liderat diferents muntatges dins el programa 'Fet a Mataró' i s'havia acostat a Shakespeare des de vessants innovadores com el hip hop a 'Dreamin & rappin'. També ha dirigit 'El Gran Inquisidor' de Dostoievski, 'Carta als actors' de Valère Novarina, 'Senzillament complicant' de Tomas Bemhard, 'Àlies Gospodin', de Philipp Löhle, 'La Fira de l'amor' sobre textos de Bertol Brecht o 'Peggy Pickit veu la cara de Déu' de Roland Schimmelpfening. També havia establert una gran relació amb el dramaturg també mataroní Toni Cabré, de qui va dirigir diferents obres.