Un diàleg entre el món clàssic i el contemporani

‘La paradoxa de Protàgores’ tracta temes propers a la manipulació, el cinisme i el poder de l’oratòria

  • Laia Mulà // Foto: cedida
  • Dijous, 23 Març 2017 16:04

Cultura 2017, gerard clavell-paradoxaLa Paradoxa de Protàgores’ és una comèdia de petit format que arriba aquest dissabte 25 de març a l’espai del Casal de l’Aliança. L’obra protagonitzada pel mataroní Gerard Clavell i realitzada per la companyia ‘La paradoxa’ se situa en dos contexts simultanis i els connecta a través del simbolisme: el segle V aC i el moment actual.
L’espectacle compta amb un repartiment de quatre joves actors sota la direcció de Clàudia Costas i Jordi Manau.

La comèdia ‘La paradoxa de Protàgores’ arriba al Casal de l’Aliança
en un sol passi el dissabte 25 a les 21 h

L’art de la manipulació

El filòsof de l’Antiga Grècia Protàgores d’Abdera vol demostrar al públic la seva transcendència filosòfica i retòrica a través d’un fet històric que va tenir lloc l’any 449 aC. Per aconseguir els seus propòsits el mestre utilitzarà les eines que en el seu moment li van servir per formar part de l’elit grega: l’abús de raó, l’oratòria o el carisma. D’aquesta manera, mostrarà l’art de la manipulació i del domini de la situació en tot moment.

{youtube}tTx-6_lt1G4/youtube}

Dues temporalitats en un mateix moment

La comèdia es presenta amb un estil propi que juga amb la creació de dues atmosferes en el mateix escenari, amb dues històries paral·leles que, juntes, cobren un sol sentit.
Una història plena de contrastos entre el real i l’absurd, el vessant més dramàtic davant el més còmic. A més, el simbolisme és molt present en el transcurs de l’obra i serveix de vehicle per fer una sàtira inquietant de la societat actual.