Doble ració de Roland Schimmelpfennig

El dramaturg alemany és protagonista del 'Fet a Mataró' amb una lectura dramatitza-da dijous i l'estrena de ‘Peggy Pickit veu la cara de Déu’ de Moisès Maicas, el dia 11

  • Laia Mulà // Foto: cedida
  • Dimecres, 08 Febrer 2017 00:00

Cultura 2014/2015, Roland Shimmelpfenning

‘Peggy Pickit veu la cara de Déu’, sota la direcció de Moisès Maicas, és una obra que es representarà per primera vegada a Catalunya i que refl exiona amb ironia sobre l’enveja i la consciència occidental de les mancances del tercer món.
Segons el director de la funció, ‘Peggy Pickit veu la cara de Déu’ és una comèdia “àcida, crítica, controvertida i molt divertida” que la companyia mataronina Teatre Invisible estrenarà a la ciutat el dissabte 11 de febrer. A més, està previst que entre el 15 de febrer i el 5 de març es representi a Barcelona al Maldà.

L’obra del conegut dramaturg Alemany Roland Schimmelpfennig està escrita en forma de “seqüències cinematogràfi ques i diàlegs picants amb elements que avancen el desenvolupament de la trama”, concreta el director. Maicas destaca dues col·laboracions en la funció: la de la coreògrafa Maria Garriga, la qual ha treballat amb els actors el gest i el moviment dels personatges i la de Xevi Bonany, professional creador de màscares que ha treballat la nina Peggy Pickit.

La trama gira entorn el retrobament de dues parelles d’amics antics estudiants de medicina, després que una d’elles hagi passat sis anys vivint a l’Àfrica. El temps transcorregut i la distància que separa el món de les dues parelles provoquen “moments hilarants i irònics i situacions emotives amb molta força dramàtica”, revela Maicas.
A més, considera que la trama es desenvolupa al voltant de situacions i conflictes realistes que són trencats durant l’obra pels comentaris que els personatges fan als espectadors i per les rèpliques musicades, un dels trets innovadors incorporats per la companyia.

Lectura dramatitzada dijous 9

Schimmelpfennig és un autor desconegut a la ciu-tat i Maicas explica que els va semblar important “fer una presentació prèvia del dramaturg per tots aquells que estiguessin interessats a conèixer el seu pensament i influència”. Per aquest motiu el dijous dia 9 de febrer tindrà lloc a l’espai de Can Gassol una lectura dramatitzada elaborada a partir de fragments de les seves refl exions sobre l’escriptura de les seves peces i amb fragments d’aquestes.
El ‘Calidoscopi Schimmelpfennig’ vol donar a conèixer la filosofi a escènica i el pensament teatral de l’autor europeu. La primera ració de dues a la ciutat.