La Sala Cabanyes rebrà la Creu de Sant Jordi pel centenari dels Pastorets

El ple municipal ja va reclamar que s’atorgués aquesta distinció a l’entitat el mes de març

  • Redacció
  • Divendres, 08 abril 2016 09:36

El Tot 2014/2015, foto noticia portada-pastorets (edicio 1709)

La Sala Cabanyes serà distingida amb la prestigiosa Creu de Sant Jordi que atorga la Generalitat de Catalunya. Ho farà amb motiu del centenari de la primera representació d’Els Pastorets, que se celebrarà el pròxim Nadal, i que s’emmarca en el també aniversari dels 100 anys de l’entitat.

Aquest dijous 7 d’abril a la tarda, els perfils a les xarxes socials de Sala Cabanyes feien pública la notícia, després que la Conselleria de Cultura els ho hagués comunicat. Una notificació que arriba un mes després que el ple municipal també decidís demanar al Departament de Cultura de la Generalitat que es donés la Creu de Sant Jordi a l’entitat dedicada al teatre amateur per “la seva defensa de la llengua catalana i promoció de la cultura”.

Patrimoni Cultural des de 1981

La Sala Cabanyes rebrà la Creu de Sant Jordi enmig de la celebració del centenari, que compta amb diverses activitats per a commemorar-ho, entre les quals destaquen una exposició històrica sobre els Pastorets, una trobada de Satanasos, concerts i cinc estrenes teatrals.  

L’Ajuntament de Mataró va declarar Els Pastorets de Mataró Patrimoni Cultural de la Ciutat l’any 1981 en reconèixer la seva singularitat, els valors culturals i tradicionals que contenen, a la perseverança de diverses generacions de mataronins i mataronines per mantenir-los vius al llarg de tants anys i, sobretot, el rigor de la seva execució.