'Ser-ho o no', amb doble representació

Josep Maria Flotats destaca dins els actes del Dia Mundial del Teatre

  • Marta Gómez
  • Divendres, 01 abril 2016 10:07

Prèvia 'ser-ho o no'

Seguint amb els actes de celebració del Dia Mundial del Teatre, el Teatre Monumental acollirà divendres i dissabte “Ser-ho o no” dirigida per Josep Maria Flotats. L’obra, construïda a partir d’un pretext que conta d’unes converses entre dos veïns d’una mateixa escala, reflexiona sobre la identitat col·lectiva i sobretot la personal, junt amb la tolerància. Aquesta comèdia, signada per Jean-Claude Grumberg, es representarà –en aquesta ocasió- dues vegades. El segell de Flotats preveu omplir el teatre en les dues representacions de les quals les entrades ja són a la venda.

“Ser-ho o no” és teatre polític en clau de comèdia que evoca sempre a la memòria històrica per discernir la violència o l’absurd del present, tal com ja havia escrit Grumberg en la creació de l’obra l’any 2013 sota el títol “Pour en finir avec la question juive”. Després de les primeres funcions del muntatge i amb l’augment dels actes antisemites esdevinguts a França a principis del 2015, l’autor es va permetre la llicència de canviar-ne el nom original a “L’être ou pas”.

Veïns jueus

Ara, la versió en català, aterra al Teatre Monumental de Mataró amb el mateix Flotats com a intèrpret, acompanyat de l’Arnau Puig a l’escenari. “Què pot arribar a passar quan un dels dos veïns de l’escala descobreix per internet que l’altre és jueu?” Aquesta és la qüestió que resoldran les converses entre els protagonistes aquest cap de setmana.