Willy fa cantar i ballar

El musical ‘Shaking Shakespeare’ omple Can Gassol

  • Comas Soler
  • Dimarts, 08 Març 2016 11:32

Shaking shakespeare

Després de la bona acollida obtinguda al Círcol Maldà de Barcelona, on es va presentar el desembre passat i retornarà els mesos de juny i juliol, l’espectacle musical ‘Shaking Shakespeare’ s’ha pogut veure aquest darrer cap de setmana a Can Gassol dintre el cicle “Fet a Mataró”. En cadascuna de les tres funcions, el públic ha omplert a vessar la nau del carrer de Prat de la Riba. I no és d’estranyar, perquè l’octubre passat, quan el muntatge encara estava en procés de creació, l’assaig obert que s’havia fet en aquest mateix espai ja va deixar molt bones sensacions a tots els assistents.

Diversitat i entusiasme

L’espectacle és una miscel·lània de diverses composicions musicals que tenen alguna relació amb textos de William Shakespeare i que van des de madrigals i àries d’òpera fins a coneguts temes de teatre musical molt més contemporanis. Com a fil conductor de tota la representació, un actor que figura el Bard va recitant alguns fragments de peces dramàtiques o sonets seus i a manera de mestre de cerimònies va donant pas als diferents números interpretats amb acompanyament de piano, pel tenor Josep Fadó i els grups vocals The Sing Song Sisters i The Hanfris Quartet, sols o de conjunt. La bona sintonia entre tots els protagonistes i l’entusiasme que transmeten es fan encomanadissos i són una de les claus de l’èxit obtingut.  

Shaking shakespeare

Orígens

‘Shaking Shakespeare’ té tres pares que són els responsables de la seva gènesi: el tenor Josep Fadó, que volia experimentar amb la proximitat de l’espectador, el director teatral Moisès Maicas i la directora musical Sheila Garcia. Aquests darrers ja havien treballat junts en altres propostes escèniques d’aproximació trencadora a l’obra de Shakespeare. Ara, des d’una primera idea inicial tots tres han sabut bastir un muntatge que potencia al màxim les possibilitats de cada un dels seus components i aconsegueix una barreja sorprenent i divertida, servida amb rigor. El resultat és fresc i sense més pretensions que dur a terme una mena d’entremaliadura de la qual l’espectador se sent ràpidament còmplice i en queda seduït per la gran qualitat de les interpretacions musicals, les coreografies, el treball gestual, el vestuari i el ritme. D’altra part, la inclusió de ‘Shaking Shakespeare’ en el programa “Fet a Mataró” del centre de creació d’arts escèniques de Can Gassol és del tot oportuna si es té en compte la condició mataronina de Fadó i Maicas, de Maria Garriga, autora de les coreografies, i de Gener Salicrú i Adrià Sivilla, components de The Hanfris Quartet.

Shaking shakespeare