"La premissa era jugar a primera divisió"

Entrevistem Josep Fadó, ideòleg i intèrpret de l'espectacle Shaking Shakespeare 'Fet a Mataró' que ha triomfat a Barcelona

Cultura 2014/2015, shaking shakespeare

Com neix la idea de Shaking Shakespeare?

Jo acostumo a treballar en produccions en què tinc el públic lluny i volia fer el mateix canviant el circuit i acostant-ho a la gent. I sobretot ho volia fer en primera persona. Buscava que pogués cantar una ària al costat d'un home o una dona asseguts a primera fila, literalment al costat. La idea era buscar aquest impacte però no me'n sortia fins que s'hi va involucrar en Moisès Maicas, director i bon amic.

Per què Shakespeare?

Buscava un fil conductor i Shakespeare dóna molt de joc. S'estan celebrant els 400 anys de la seva mort i a més és un autor prolífic i conegut. Vam aconseguir estrenar aquest espectacle que és un musical i un concert, una mica de tot que es pot fer tant en teatres com en sales i que té una dramatúrgia original, un personatge que és William Shakespeare i on diferents intèrprets repassen tot el repertori des del madrigal al musical al més pur estil Broadway.

A la companyia hi ha més intèrprets.

Sí, l'espectacle és de petit format i inclou les Sing Song Sisters, els The Hamfris Quartet i jo com a tenor líric. Busquem sorprendre la gent fent les coses molt ben fetes, arribant al públic. Quan vam començar estàvem molt a l'expectativa i quan vam estrenar el passat desembre al Cicle Maldà es va desencadenar tot.

Què ha passat des de llavors?

Que del primer dia a l'últim, durant 18 dies, vam exhaurir entrades. Vam veure que això havia de prendre cos i anar més enllà. Vam registrar els drets, ens hem mogut i hi haurà reposició al mateix Círcol Maldà del 10 de juny al 3 de juliol i posteriorment al setembre i octubre estarem al Teatre de l'Eixample, de més capacitat.

Quina creus que és la clau que heu tocat?

La premissa més clara que teníem era que havíem de jugar a primera divisió, que fos de nivell. Volíem jugar la carta de la qualitat i darrere les coses han anat soles. Per això ja estem preparant un Shaking 2.

Sobre quina temàtica?

Encara no ho sabem, tot just estem en converses amb el TNC i els Teatros del Canal de Madrid, entre altres programadors, que hi estan interessats. És important que d'una idea primerenca estiguem arribant on estem arribant.

Les crítiques són molt positives.

Volíem jugar la carta del bon rotllo. Ens ho passem molt bé fent l'espectacle i la gent del públic també. Això sempre es nota i l'èxit de l'espectacle en beu.

Del procés de creació, què és el que més t'ha sorprès o enriquit?

Hem fet un gran equip amb gent molt bona d'aquí a Mataró. A mi m'ha enriquit el fet de treballar en registres que no havia fet mai. Estic aprenent a ballar o a cantar musicals, per exemple. Quan canto amb una altra persona de musical no puc fer de tenor líric, sinó que m'he de reconvertir perquè el so quedi equilibrat, perquè ens acoblem. Crec que tots aprenem de tots i la clau ha estat fer equip. Per això hem cridat l'atenció.