El Festival Shakespeare desapareix per falta de recursos econòmics

La directora Montse Vellvehí, mataronina, considera que aquest "és el final" del certamen

  • Redacció - ACN
  • Dilluns, 13 abril 2015 23:39

Festival Shakespeare4

El Festival Shakespeare, dedicat a muntatges i propostes teatrals de l'autor anglès, es cancel·la per "falta de recursos econòmics". La direcció considera que aquest "és el final" i que el certamen deixarà de celebrar-se definitivament. La directora artística, Montse Vallvehí, ha explicat que el certamen "interessa a les institucions, però no prou per créixer". El Festival Shakespeare va néixer l'any 2003 a Santa Susanna i sis anys després va passar a Mataró amb la voluntat de créixer, però l'any 2011 va ser cancel·lat per l'Ajuntament. El 2013 i el 2014 s'ha fet a Barcelona.

La directora artística del Festival, Montse Vallvehí, ha explicat que "quan vam venir a Barcelona, enteníem que passaríem dos anys difícils; però ara ja han passat dos anys i no veiem el camí per créixer". "Portem dues edicions sense poder programar res internacional, i arriba un punt que ja no té massa sentit", lamenta. La directora ha explicat que el pressupost per a aquest 2015 seria similar al del 2014, d'uns 80.000 euros. "Hauríem fet el mateix", ha indicat.

Per Vallvehí, aquest és "el final" del certamen que va néixer a Santa Susanna i que de fet ja va estar a punt de morir quan Mataró va decidir suspendre'l l'any 2011. "Barcelona podria tenir un festival dedicat a Shakespeare. Com moltes altres ciutats europees. Però cal tenir recursos", ha sentenciat.