La Sala s’atreveix amb ‘Romeo i Julieta’, de Shakespeare

Enric Lucena i Toni Luna dirigeixen el clàssic dels Montagú i Capulet

  • Redacció / Foto: cedida
  • Divendres, 27 Març 2015 11:56

Cultura 204/2015, Romeo i Julieta

Un dels grans clàssics de William Shakesperare, “Romeo i Julieta”, arriba aquest cap de setmana -i fins el 19 d'abril- a la Sala Cabanyes amb un muntatge que emocionarà els espectadors. Enric Lucena i Toni Luna porten a l’escenari una posada en escena agosarada de l’obra, amb un repartiment molt jove que encapçalen Anna Piqué (Julieta) i Martí Cano (Romeo). En el muntatge destaquen les escenes de les lluites, per les quals els actors s’han preparat expressament.

Romeo i Julieta són dos joves nascuts en famílies enfrontades, els Montagú i els Capulet, que s’enamoren en un ball. Tot i saber que el seu amor topa amb la rivalitat de les dues nissagues, els dos enamorats es prometen fidelitat eterna. L’odi entre els Montagú i els Capulet, però, serà més fort que no pas l’amor dels dos joves.

Escrita fa més de 400 anys, la tragèdia dels amants de Verona s’ha convertit en l’arquetip dels amors impossibles i la seva tràgica història s’ha reinterpretat centenars de vegades tant damunt dels escenaris com al cinema i la literatura.

Fins al 19 d’abril

De “Romeo i Julieta” se’n faran sis representacions, amb la interrupció del cap de setmana de Pasqua, abans d’abaixar el teló el dia 19 d’abril. Per a reservar entrades, cal fer-ho a través de la pàgina web de la Sala Cabanyes; al telèfon 618.77.30.13 els divendres a la tarda o en horari de taquilla.

Concert el 9 de maig

Les representacions del muntatge tindran un complement musical amb el concert “Romeo i Julieta a l’òpera”, que farà el 9 de maig vinent la soprano Marga Cloquell a l’Espai Saleta. Al llarg de la història, l’amor entre Romeo i Julieta ha enlluernat artistes de totes les disciplines. En l’òpera, s’han inspirat en el text de Shakespeare compositors com Vicenzo Bellini o Charles Gounod, dels quals se n’interpretaran diverses peces.

L’actitud dels artistes, la clau d’una exposició “històrica”
Es pot considerar ‘Romeo i Julieta’ com la penúltima gran obra de la temporada de Sala Cabanyes que, com és habitual, acabarà per Pentacosta amb l’espectacle de Fires. Per aquest any i sota la direcció d’Antoni Blanch, s’està preparant un esperat i conegudíssim musical: Mamma Mia.