Els vuits actors locals més coneguts, units pel Dia del Teatre

Factea reuneix Bosch, Ruiz, Triola, Pera, o Espígul al Monumental

  • Redacció //Fotos: cedides
  • Dilluns, 23 Març 2015 00:00

Cultura 204/2015, dia del teatre

El Dia Mundial del Teatre, instaurant el 1961 i que s’escau cada 27 de març, agafa volada i dimensió pròpia aquest 2015 a Mataró de la mà de diferents actes. El més important, però, serà ‘El Frec de la Paraula’, un espectacle ad hoc que duu la signatura de Factea Produccions i que es podrà veure al Monumental el dilluns 23.
Bona part dels millors actors i actrius nascuts a Mataró es reuneixen en honor al dia gran de la professió: Jordi Bosch, Clara de Ramon, Sara Espígul, Joan Pera, Roger Pera, Boris Ruiz, Albert Triola i Montse Vellvehí, realitzaran una lectura dramatitzada creada per l’ocasió pel mataroní Marc Villanueva, a partir de diversos autors dramàtics

L’acte constarà, doncs, d’unes lectures dramatitzades de textos teatrals clàssics i contemporanis, d’autors nacionals i internacionals, per donar vida a “El Frec de la Paraula”, una proposta escènica on la paraula i la música seran les protagonistes, juntament amb la figura de l’intèrpret, d’aquest esdeveniment únic, especial i irrepetible a la ciutat.

Cultura 204/2015, dia del teatre 2

Marc Molina i Oriol Miras són els responsables de la creació i direcció de l’acte, amb el suport de la Direcció de Cultura. Marina Pineda ha estat l’encarregada de dissenyar i crear un espai escènic efímer i amb elements teatrals i Jordi Bibolas, juntament amb Molina i Miras, han dissenyat la il·luminació. La unió dels vuits mataronins més representatius de l’escena actual és el gran reclam d’un espectacle que el seu creador, Marc Villanueva, defineix com “una dramatúrgia pensant en el teatre com una celebració de la vida. De la vida que s’atreveix.”
Les entrades són gratuïtes però s’ha de recollir invitació a Cultura.

Factea, nominats als Premis de la Crítica
La productora Factea, d’Oriol Miras i Marc Molina, és finalista a la categoria de millor disseny de so i espai sonor, creat per Mario Nieto, Pau Marfà i Pepe Bel, per l’espectacle musical Shakespeare on the Beat, a partir de l’obra ‘El somni d’una nit d’estiu’ i coproduït amb el Festival Grec de Barcelona i sota la direcció de Moisès Maicas. Els guardons es lliuraran a la Gala dels Premis de la Crítica, el pròxim 23 de març al vespre, a l’Antiga Fàbrica Damm de Barcelona, a la mateixa hora que a Mataró es veurà, en ocasió única, ‘El Frec de la Paraula’.