El Llibert de Gemma Brió obre el cicle ‘De boca a orella’

El relat d’una parella en els 15 dies de vida del seu fill, un argument altament emotiu

  • Redacció / Foto: cedida
  • Divendres, 12 Desembre 2014 00:00

Cultura 204/2015, llibret ballarina

Aquest diumenge arrenca una nova edició del cicle ‘De boca a orella’, amb la representació de ‘Llibert’ de Gemma Brió. L’espectacle es va endur dos premis Butaca 2014, al millor text teatral i al millor espectacle de petit format. Es tracta d’un espectacle molt emotiu en el que una mare relata els 15 dies de la vida del seu fill i com passen, ella i la seva parella, de l’explosió de felicitat de saber que està embarassada, a la conclusió que el millor que li pot passar al seu fill és morir-se. La muntanya russa per la qual ha de passar, com va canviant la seva projecció sobre la vida futura, la visió que té de tot allò que l’envolta, de la malaltia, de la mort, les decisions que ha de prendre, els dubtes, el dolor, els entrebancs i les contradiccions a què s’enfronta.

La nova programació del cicle ‘De boca a orella’ oferirà, de desembre a març, cinc espectacles de petit format que han que han tingut molt d’èxit gràcies a les recomanacions entre els espectadors i la crítica.  

Els altres muntatges

El 8 de febrer el cicle es trasllada al Teatre Monumental per presentar una producció amb signatura mataronina, “Acrometria. Geometria d’emocions” de la companyia Psirc. Aquest espectacle de circ, pertorbador i ple d’energia ha voltat per arreu d’Europa i s’ha pogut veure en festivals de circ com ara el d’Avinyó i la Fira de Teatre de Tàrrega, entre d’altres.
El quart espectacle serà “Informe per a una acadèmia” el 15 de febrer a Can Gassol. En aquest muntatge, que compta amb la música original de Sílvia Pérez Cruz, l’actor Ivan Benet demostra que és un dels valors en alça del nou teatre català en un conte amarg i captivador a partir d’un text de Kafka. El muntatge també va guanyar dos premis Butaca

2014 a la millor composició musical i a la millor escenografia.

El cicle ‘De boca a orella’ es tancarà el 8 de març amb la darrera creació del coreògraf i ballarí Toni Mira, “Monòlit”. Estrenada aquest estiu al festival Grec de Barcelona, combina la dansa amb diversos llenguatges escènics com la poesia, la màgia, formats audiovisuals, percussió, el circ i l’humor. Toni Mira és el coreògraf encarregat aquest any en el projecte ‘Tots Dansen’ en el qual participen dos instituts de la ciutat
Queda per programar “Pelat”, el nou espectacle del mataroní Joan Català,  que va haver de suspendre la seva anterior sessió per inclemències meteorològiques.