Vilarasau, El Crèdit, Broggi, Abel Folk i Pou, al Monumental

Presentada la Temporada estable de la primera meitat de 2015

  • Redacció - Borja Revert
  • Dimarts, 02 Desembre 2014 11:24

Temporada de teatre Foment 2014/2015

El 25 de gener començarà una nova temporada de teatre al Teatre Monumental que ja té els seus abonats i a tots els mataronins acostumats a una desfilada de reconeguts actors i directors. La primera meitat de 2015 no trencarà aquesta bona tradició i veurà passar per l’escenari mataroní noms com els de Mercè Sampietro, Emma Vilarasau, Josep M. Pou, Lluís Marco, Jordi Bosch, Jordi Boixaderas, Pablo Derqui, Rosa Novell, Oriol Broggi, Sergi Belbel i Abel Folk. En aquesta ocasió el leitmotiv que uneix tots els espectacles és el de “Teatre i ètica”. A través de sis espectacles, asseguren a Cultura que es “mostra el paper ètic i de conscienciació del teatre, es reflexiona sobre l’amistat i la lleialtat i sobre posicionaments morals i ètics en la societat”.

El primer espectacle serà un dels èxits de la temporada passada a Barcelona i gran triomfador de la darrera edició dels Premis Butaca, amb sis premis. Es tracta de “L’orfe del clan dels Zhao”, dirigit per Oriol Broggi. Amb música en directe a càrrec de Joan Garriga –cantant de La Troba Kung Fu i ex Dusminguet–, és una obra xinesa del segle XIII que recorda a les tragèdies de Sòfocles o Shakespeare. L’espectacle ha estat un dels més aclamats pel públic, cosa que ho demostra els sis premis Butaca 2014 aconseguits.

Temporada de teatre Foment 2014/2015

El 7 de febrer es podrà veure l’espectacle “Constelaciones” de la companyia de dansa madrilenya Aracaladanza que representa un homenatge al pintor Joan Miró. El tercer espectacle serà ”L’última trobada”, una de les millors novel·les de Sándor Márai, dirigida per Abel Folk. El mateix director forma part d’un repartiment que completen Jordi Brau i Rosa Novell. És una història d’amistat i lleialtat entre dos amics que es retroben després de 41 anys en un petit castell d’Hongria.

Torna Vilarasau

El març arribarà a Mataró “Fedra” dirigida per Sergi Belbel. L’obra suposarà el retorn d’Emma Vilarasau a Mataró, posant-se a la pell d’un dels personatges femenins més atractius de la història del teatre, una dona independent, forta i que acaba sent víctima de la seva passió humana. Mercè Sampietro, Lluís Soler i Jordi Banacolocha completen un repartiment de luxe. Pel 12 d’abril es podrà veure “Prendre partit”, l’espectacle dirigit i interpretat per Josep Maria Pou que s’havia de veure a la passada temporada de teatre i que es va anul·lar per baixa de Joel Joan, que és substituït per Andrés Herrera.

El programa es tancarà el 24 d’abril amb “El crèdit”, el darrer èxit de Jordi Galcerán que ha aconseguit dur a més de 100.000 espectadors al teatre. Dirigit per Sergi Belbel, “El crèdit” és una comèdia sobre l’economia, la crisi, la desesperació i la fragilitat de les relacions humanes que compta amb Jordi Boixaderas i el mataroní Jordi Bosch en el repartiment. D’aquest espectacle se’n faran dues funcions, com a novetat.