Dones com jo: les T de Teatre en mans de Pau Miró

La comèdia sobre les dones als 50 anys pren el relleu de la temporada al Monumental

  • Redacció / Foto: cedida
  • Dijous, 09 Octubre 2014 18:02

Cultura 204/2015, t de teatre-dones com jo

Segon espectacle de la temporada estable del Monumental amb un binomi ben potent. Pau Miró, un dels autors i directors més reputats del teatre català actual es posa al capdavant de la companyia femenina referent, les T de Teatre. Ho fa amb aquest ‘Dones com Jo’, una comèdia sobre la maduresa mal portada de les dones.

L’argument

L’horitzó dels 50 provoca en les dones una certa sensació d’abisme. El tòpic que proclama aquesta societat, basada en el consum i en la imatge, diu que les dones als 50 anys comencen a fer-se invisibles. Elles, les quatre dones de l’obra, lluiten contra l’estupidesa i la inèr­cia d’aquesta mena de lleis no escrites, però no és tan fàcil com sembla, o com voldrien.

Si miren enrere s’adonen que la majoria de somnis que tenien fa vint anys no s’han fet realitat, no poden reclamar enlloc aquest somnis estafats. En el fons el que troben a faltar és una mica d’adrenalina. S’han tornat massa pràctiques. Massa sentit comú. Per sort, l’argument les fa posar en una situació perillosa. Se’n sortiran? Són dones fortes, malgrat les seves febleses.

L'ACTE
Teatre: 'Dones com jo'
Divendres 10 a les 21h al Teatre Monumental