Sala Cabanyes recupera la sarsuela a ‘Cançó d’amor i de guerra’

Toni Grané i Toni Doy dirigeixen aquest clàssic a partir d’aquest diumenge

  • Redacció //Foto: cedida
  • Divendres, 28 Març 2014 00:00

Cultura 2013, cançó amor i guerra

La Sala Cabanyes estrena aquest diumenge l’espectacle “Cançó d’Amor i de Guerra”, l’emblemàtica sarsuela que és un cant a la terra i a la llibertat. Toni Grané i Toni Doy dirigeixen aquesta posada en escena, amb José Martínez al capdavant de la direcció musical, de la qual se’n faran set representacions fins al diumenge 27 d’abril.   

“Cançó d’Amor i de Guerra” és una popular sarsuela ambientada en un poble del Vallespir. Allà, dos joves, Eloi i Francina, veuen com el seu amor corre perill quan el fill del batlle Ridau, Ferran, es proposa casar-se amb Francina costi el que costi. A partir d’aquí es desenvolupa tota la història.

Recuperen la sarsuela

Amb aquesta posada en escena, la Sala recupera el gènere de la sarsuela i la tradició de grans escenografies de l’entitat. Grané i Doy busquen reivindicar la sarsuela com a espectacle total, modern i actual, amb l’objectiu d’aconseguir un espectacle musical que el públic pugui veure i, al mateix temps, gaudir. “Cançó d’Amor i de Guerra” és un muntatge que, 88 anys després de la seva estrena, s’ha convertit en tot un símbol.