Homar i Fernàndez, duel d’alçada a 'Adreça Desconeguda'

Els dos actors interpreten aquest clàssic sobre l’Alemanya nazi

  • Redacció / Foto: cedida
  • Divendres, 13 Desembre 2013 00:00

Cultura, adreça desconeguda

El Teatre Monumental acull aquest dissabte un dels muntatges estrella del darrer any a Catalunya, Adreça Desconeguda, que interpreten Lluís Homar i Eduard Fernàndez. Es tracta d’un clàssic del teatre social que aquests dos actors i amics van dur a l’escenari de la Villarroel durant setmanes i que ara fa gira. Aquesta obra forma part del cicle ‘Teatre i Memòria’ i és el darrer de la temporada estable.

Adreça desconeguda és la història d’una amistat i de les tràgiques conseqüències de la guerra i la por sobre el comportament humà.

Dos antics amics
El 1932, dos alemanys, Martin Schulse i Max Eisenstein comparteixen una gran amistat i són socis d’una galeria d’art a San Francisco. Martin decideix tornar al seu país, mentre que el Max, jueu, es queda a San Francisco per dur el negoci. Han promès d’escriure’s i ho fan des del moment de la seva separació. A principis de 1933, arriba al poder Adolf Hitler. Mentre es produeix el tràgic ascens del Tercer Reich, la tendra complicitat de les primeres cartes dels dos amics bascularà subtilment fins a l’horror de la barbàrie nazi.