La Saca, tot preparat per un nou any

Els cursos de l’escola de teatre esdevenen bianuals per als alumnes de 6 a 16 anys

  • Berta Seijo
  • Dimarts, 24 Setembre 2013 10:39

Presentació nova temporada de la Sala Cabanyes

Mai és tard per pujar als escenaris i això es veu reflectit al nou curs que enceta La Saca aquest octubre. Des de l’any passat, l’escola de teatre de la Sala Cabanyes distribueix el seu alumnat en set grups, que varien segons l’edat dels seus integrants. A partir dels 6 anys, tots aquells que tinguin inquietuds per la dramaturgia poden sumar-se a la proposta de La Saca i així evolucionar a través de les diverses tècniques teatrals que el centre imparteix. Enguany, les novetats tenen a veure amb l’estrena de dos monogràfics i els canvis al programari que ha introduït l’escola.

Cursos bianuals

Dissabte 5 d’octubre, La Saca posa en marxa els seus cursos de teatre. A grans trets, l’escola continua amb la seva línia habitual: manté els dos grups que va incorporar l’any passat (majors de 16 i de 30 anys) i aposta per fer un seguiment dels seus alumnes etapa rere etapa. No obstant això, Marc Molina, director del centre, ha volgut destacar que, a partir d’ara, els cursos amb nens de 6 a 16 anys esdevenen bianuals: “Durant el primer any, l’alumnat aprendrà les tècniques teatrals que, al segon, haurà de posar en pràctica als escenaris”, explica Molina.  

Ja fa 13 anys que La Saca va néixer dins les parets de la Sala Cabanyes. Això ha fet possible que molts nens hagin evolucionat a través dels cursos i sigui necessari ampliar-los per tal que els joves puguin continuar amb les classes de teatre un cop hagin complert els 16. “L’inconvenient ara és barrejar els alumnes que han començat des de baix amb aquells que s’incorporen tard i parteixen amb més dificultats. És precisament en aquest punt on hi estem treballant”, explica el director de l’escola.

Màscares i pallassos

El centre també estrena dos monogràfics, obres que tenen com a objectiu cobrir aquelles tècniques teatrals que els alumnes no treballen durant el curs. “Els participants han de ser majors de 15 o 16 anys, ja que són representacions més complexes i que comporten més esforç”, apunta Marc Molina. Enguany, els monogràfics escollits són “Clown” i “Commedia dell’arte”, amb estrena al març i a l’abril. Els actors i actrius que s’animin, experimentaran dues tècniques ben diverses: la descoberta del ridícul i l’atractiu de les màscares.       

Balanç positiu
“Jo vaig entrar com a director de l’escola l’any passat, o sigui que tampoc tenia la referència de cursos anteriors. Però parlant amb en Toni Grané, hem arribat a una conclusió molt positiva”, explica Molina, avaluant el curs anterior. A banda d’això, l’actual director també remarca l’augment en la demanda d’informació i en les matrícules que ha experimentat l’escola aquest setembre, i ho atribueix a les innovacions que s’han anat introduint. El període d’inscripció acostuma a donar-se per fet cap al desembre, però oficialment no es tanca fins a Setmana Santa, que és quan els alumnes comencen a preparar l’obra de fi de curs. “Nosaltres deixem la porta oberta per a aquells que es desperten tard”, afegeix Marc Molina.