“Dues dones que ballen” de Benet i Jornet arriba a l’Espai Saleta

El text, que dirigeix Josep Maria Rabassa, es veurà fins diumenge 12

  • Redacció
  • Divendres, 03 Maig 2013 00:00

Dues dones que ballen

“Dues dones que ballen”, la darrera peça teatral escrita per Josep Maria Benet i Jornet, s’estrenava ahir divendres dia 3 a la Sala Cabanyes, dirigida per Josep Maria Rabassa. El muntatge, que es representarà a l’Espai Saleta, se centra en la relació entre dues dones d’edats diferents, i la seva evolució.


Els dos personatges que protagonitzen el muntatge decideixen ballar, juntes, no al ritme que els marca el seu entorn, sinó al ritme que elles decideixen. Benet i Jornet és també l’autor d’”E.R.-Actrius”, la darrera obra dirigida per Rabassa a la Sala. La solitud de la gent gran, el mòbbing immobiliari, la malaltia de l’Alzheimer o els conflictes familiars són alguns dels eixos del muntatge.
Es tracta de temàtiques d’una actualitat indiscutible. Segons el director “és una obra molt dura, però Benet i Jornet li dóna unes pinzellades humorístiques que en cap moment arriben a la irreverència”.


“Dues dones que ballen”, estrenada al Teatre Lliure l’any 2011, va ser de les últimes estrenes de d’Anna Lizaran. Segons Josep Maria Rabassa, aquest fet deixa un llistó molt alt a l’adaptació que es planteja des de la Sala, interpretada en el paper de Lizaran per Encarna Hernández i per Cristina Garcia, en el de la noia jove, i que es veurà fins diumenge 12.