Coriolà: Política, Shakespeare i Rigola

El Monumental acull el Coriolà dirigit per l’exdirector del Teatre Lliure

El cicle ‘Teatre i Política’ arriba avui divendres a un dels punts àlgids de la seva programació amb la cita ineludible pel públic fidel del Monumental amb tot un Coriolà, un Shakespeare dirigit per Àlex Rigola i aval·lat per bones crítiques. Expectatives altes. L’exdirector del Teatre Lliure va estrenar la passada primavera aquest muntatge del clàssic shakespearià en el que reflexiona sobre el desgast de la democràcia portant l’escena als temps actuals.

Així, la tragèdia personal de Coriolà serveix per introduir la qüestió de l’abús dels poderosos sobre els febles i la lluita entre la tradició i el progrés però, per sobre de tot, a través del text genuí es posa el focus en la immaduresa i la desinformació del poble, dels ciutadans, que són manipulats amb gran mesura per els qui es caracteritzen per dominar merament l’art de la retòrica, per els qui els utilitzen per a la consecució de finalitats que, lluny de l’interès públic, es dirigeixen únicament a satisfer ambicions i vanitats, i a satisfer odis i rancors que no van més enllà del personal.

En el repartiment d’aquest Shakespeare dirigit per Àlex Rigola destaquen noms com els de Mercè Arànega, Joan Carreras o Santi Ricart.

Trailer de 'Coriolà':