La sorprenent i divertida història real d’un congressista, una milionària i un espia

La guerra de Charlie Wilson (Charlie’s Wilson War). Mike Nichols. Estats Units. 2007

L’argument: A principis dels anys 80, Charlie Wilson, un congressista nord-americà al que li agrada passar-s’ho bé, s’alia amb Joanne Her-ring, una excèntrica milionària de Texas, i Gust Avrakotos, un agent de la CIA per dur a terme una de les operacions secretes més rellevants de la història. Durant la invasió soviètica d’Afganistan, tots tres recorren el món per aconseguir fons i armament per tal d’ajudar als guerrers afgans a expulsar l’enemic comunista.

L’anècdota: Aaron Sorkin és el guionista d’aquest film que recull la història real de Charlie Wilson i els seus còmplices. Sorkin destaca per haver estat el creador de la popular comèdia televisiva ‘El ala oeste de la Casa Blanca’. No és d’estranyar, doncs, la mordacitat d’alguns dels diàlegs i situacions de la pel·lícula.

Diagnòstic: ‘La guerra de Charlie Wilson’ narra de manera desenfadada les peripècies de tres personatges amb més defectes que virtuts que uneixen les seves forces per canviar el curs de les coses. Amb grans dosis d’humor, el film desgrana els interessos que mouen la política mundial i fa una interessant reflexió sobre el paper que hi juguen els Estats Units. Divertida, irònica i emocionant, la pel·lícula compta a més amb les excel·lents interpretacions del trio protagonista: Tom Hanks, Julia Roberts i Philip Seymour Hoffman.

Efectes secundaris: Adient pels que es prenen la política seriosament però amb bon humor.