La Casa de la Música porta a Maceo Parker i a Diego “El Cigala”

Els Pets per contra no actuaran al juliol però si que ho faran al setembre

La Casa de la Música Popular de Mataró ha anunciat que Maceo Parker i Diego “El Cigala” actuaran a Mataró el proper més de juliol. Tots dos concerts es faran al Pati de Can Marchal i formen part del Primer festival “Mataró, Cruïlla de Cultures” el cartell del qual està ultimant la Casa de la Música. L’altra noticia bomba que ha fet pública la Casa és que finalment els Pets no actuaran a la ciutat el més de juliol, però si que ho faran al setembre, probablement el dia 9.

El genial saxofonista americà, Maceo Parker actuarà el 12 de juliol al Pati de Can Marchal. Els seus concerts són veritables maratons de funk i jazz on el músic desplega tota la seva genialitat i virtuosisme amb el saxo, al voltant de tres hores amb un públic entregat. Parker és una de les llegendes vives del funk mundial i ha tocat amb músics de talla mundial com Marvin Gaye o James Brown a les dècades dels 70 i 80. A part del concert de Mataró Maceo Parker només farà un altre concert en terres catalanes al festival de Cap roig.

El Cigala arriba a Mataró
Per la seva banda Diego “El Cigala”, “cantaor flamenco” actuarà al mateix recinte de Can Marchal el 16 de juliol, una exclusiva a Catalunya. Amb una llarga trajectòria darrera seu Diego “El Cigala” nom amb el que el va batejar el mateix “Camarón de la Isla” ha compartit escenari entre d’altres amb José Mercé, Tomatito, Ketama o Elena Andújar. Tot i això, l’èxit internacional li ha arribat recentment gràcies al disc “Lagrimas Negras” enregistrat juntament amb Bebo Valdés i del que ja han venut 700.00 còpies a part de rebre el reconeixement de públic i crítics. Entre els premis aconseguits cal destacar un “Gramy Latino” un “Ondas” i la designació com a Millor disc de l’any pel diari The New York Times.

Per altra banda, la Casa de la Música ja ha fet pública l’agenda de concerts i actes pel proper més de juny. Pel que fa a concerts cal destacar el de Skalariak (3 de juny), Gertrudis (10 de juny) tarda i nit, i Cabo San Roque (17 de juny). Les escoles de música també tindran el seu espai, en els concerts finals de l’Escola Masafrets i l’Escola del Liceu els 20 i 22 de juny respectivament. Per últim cal destacar la “Revetlla de Sant Joan” que es celebrarà a la Platja del Varador amb l’actuació dels grups Kinky Beat i Omelé entre d’altres.