Mataró reforça la seva aposta pel festival ‘A la vora del Jazz’

La setena edició del cicle, que se celebrarà del 29 de febrer al 29 de març, amplia dates i concerts amb una major aportació econòmica del consistori, que puja fins als 12.000 euros

  • Redacció // Fotos: Cedides
  • Dijous, 20 Febrer 2020 13:20

Vora del jazz

L’Ajuntament de Mataró ha presentat avui la setena edició del festival ‘A la vora del Jazz’, que tindrà lloc entre el 29 de febrer i el 29 de març en cinc espais diferents de la ciutat: el Casal l’Aliança, el Celler Castellví, la plaça Canyamars i la plaça de la Muralla. Aquest any, i després de suprimir el Tast de Jazz, el consistori ha reforçat la seva aposta pel cicle, amb una aportació econòmica que arriba als 12.000 (un increment de 10.000 euros respecte de les edicions anteriors).

Segons ha volgut deixar clar la regidora de Cultura, María José Pérez, durant la roda de premsa, “el festival té com a objectiu donar continuïtat a la difusió d’aquest gènere musical al municipi”, tasca sobretot encapçalada per l’Associació Jazz Maresme. És per aquest motiu que, en la seva setena edició, el cicle comptarà amb un plat fort: la presència de Martin Taylor i Ulf Wakenius, dos dels millors guitarristes de jazz del món. El seu concert està programat per al 26 de març al Casal l’Aliança.

Presentació A la vora del jazz

La resta de la programació 

Abans de donar la benvinguda a Taylor i Wakenius, Mataró acollirà diverses actuacions a càrrec de formacions com la Dixie Rue del Percebe (29 de febrer); la Big Band Jazz Maresme (5 de març a l’Aliança, acompanyats de Ramon Cardo); la Big Band de l’Escola Municipal de Música de Mataró, l’Ohio Big Band de l’Escola de Música El Carreró, la Contrabaix Big Band de l’Ateneu Santfeliuenc de Sant Feliu de Llobregat i la Big Band Moon de l’Escola La Concepció (les tres protagonitzaran el tradicional ‘Jazz a la plaça’ el 7 de març); Llibert Fortuny (19 de març a l’Aliança), i l’Agustí Burriel Swing Quartet, que retrà homenatge a Frank Sinatra (21 de març al Celler Castellví).

D’altra banda, també se sumen al festival altres cites dedicades a la música i amb renom a Mataró, com el Músiques Tranquil·les, que ha programat el concert de The Bop Collective per al 12 de març a l’Aliança, i el Vermut Musical, que acollirà l’actuació de Gemma Abrié i Josep Traver el 29 de març a la plaça de Canyamars.

El cicle 'A la vora del Jazz' està organitzat per l’Associació Jazz Maresme, la Direcció de Cultura de l’Ajuntament de Mataró, Fabrés Produccions i la Casa de la Música de Mataró.

Les entrades als concerts es podran comprar a través del web oficial de l'esdeveniment i presencialment a la Direcció de Cultura o des d’una hora abans a la taquilla.