El grup mataroní Andana presenta nou single

“Bona vibra” és una col·laboració amb el raper gironí Doble que combina reggae i hip hop

Andana ft Doble

Andana ha presentat aquest divendres una nova proposta musical. Es tracta del single titulat ‘Bona vibra’, el qual han compost en col·laboració amb el raper gironí Doble, i l’han produït conjuntament Quim Siva i Hug Sound. “És un tema que ens ha portat molt de temps, hem estat cinc mesos treballant, i del qual estem molt contents amb el resultat”, apunta Àlex Garcia, vocalista del grup mataroní. De fet, no només ha estat un treball llarg sinó ben organitzat. Andana està format per nou músics, nombre no fàcil de gestionar i més si alguns d’ells estan escampats pel territori, algun a Lleida, algun altre a Girona. A més, la gravació s’ha fet a cavall entre Girona i Barcelona. Tot i això, Garcia valora el procés molt positivament. “El primer dia vam estar de 12 del migdia fins a la 1 de la matinada, sense parar per menjar. Estàvem molt emocionats per plasmar tot el que teníem al cap”, recorda. “Treballant entre amics ens ho estem passant molt bé. Ens és igual les hores que estiguem”, afegeix.

Segons explica Garcia, ‘Bona Vibra’ és un concepte nou on mesclen l’estil característic d’Andana, el reggae maresmenc, amb el rap i la lírica de Doble. “Hem fet una proposta nova que de moment aquí a Catalunya ningú està utilitzant i hem intentat fer-nos un forat com hem pogut”, explica Garcia. El tema s’ha presentat aquest divendres a la plataforma YouTube, i el pròxim divendres estarà disponible a la resta de plataformes: Spotify, SoundCloud, etc. La música està acompanyada d’un videoclip gravat a la costa brava, exactament a Begur. “Era el primer cop que fèiem una producció gran de videoclip i ens venia molt de nou. Ha estat un procés molt bonic”, valora el cantant.

Andana ft Doble

El single sona en català, l’idioma que utilitza Andana per les seves cançons (a més de l’anglès), i en castellà, llengua amb què se sent més còmode Doble. Tot i això, el raper també interpreta un fragment en català, un fet que per Garcia “també és destacable, ja que significa que ell també està explorant dins el gènere”.

Recollint fruits

Andana va néixer fa quatre anys i està format per nou músics disposats a “menjar-se el món”. Tots ells són nascuts a Mataró, ciutat que sempre han defensat obertament, juntament amb la comarca del Maresme. “Som una mica hooligans”, bromeja Garcia.

El grup mataroní es caracteritza per ser un equip autogestionat. Tota la producció musical, la distribució dels singles i el marxandatge és fet per ells. La recerca de concerts, però, la porta Sogood records.

Durant el 2019, Andana va actuar en una desena de concerts, entre els quals destaquen les cites del festival Musik N Viu i l’Acampada Jove. A més, han compartit escenari amb gent consolidada de l’escena musical i han fet col·laboracions, com per exemple amb altres grups, com els mataronins The Tyets. Fent una valoració, Garcia només té paraules positives de tot el que estan vivint com a grup. “De moment, tenim molt bons resultats i estem molt contents amb el feedback de la gent. A poc a poc ens anem posicionant dins l’escena catalana”, aprecia el vocalista.