Les Músiques Tranquil·les anuncien els noms de la seva quinzena temporada

La programació del primer semestre de 2020 aposta per bandes i artistes com Pedro Javier González, El Pony Pisador o The Bop Collective

  • Redacció // Foto: Cedida
  • Dilluns, 09 Desembre 2019 11:50

El Pony Pisador

El cicle Músiques Tranquil·les va anunciar el passat dijous els noms dels protagonistes de la seva quinzena edició. Així, la programació del primer semestre de 2020 inclou artistes i bandes d'estils ben diferents com Pedro Javier González (16 de gener), El Pony Pisador (13 de febrer), The Bop Collective (12 de març), Cayana (2 d'abril), Escarteen Sisters (14 de maig) i Apenas uma Mulher (11 de juny).

Segons els seus organitzadors, "les nits de Músiques Tranquil·les són vespres per a gaudir d’una experiència delicada i de proximitat, on descobrir grans músics tot sopant al bar El Casal". 

Com ja és tradició, tots els concerts tindran lloc al Teatre Aliança, un espai amb personalitat pròpia que trenca la barrera entre el públic i els músics, i on es dóna cabuda a col·laboracions amb les escoles de música i artistes locals que s'encarreguen de fer la prèvia a l'actuació principal. 

El concert sempre és a les 21 hores i s'obren portes una hora abans per a gaudir de l'espai i de l'actuació prèvia.

Les propostes

Pedro Javier González: Es tracta del mateix artista que va arrencar la temporada ara fa tres anys; la primera tria de la comunitat de públic de les Músiques Tranquil·les. González tot just presenta Bavia, el seu tretzè disc, un monòleg de guitarra, amb música original que parteix dels pals bàsics del flamenc.  

El Pony Pisador: Grup de cinc joves de Barcelona que mescla música folk i tradicional d’arreu del món en un equilibri perfecte entre sentit de l’humor i virtuosisme. Amb el seu primer treball han viatjat per Europa i els EUA, i ara presenten el seu segon treball: ​Matricular una Galera, un disc que recull sea shanties (cants de treball mariners), cants harmònics tuvans, més de vint instruments tradicionals i sonoritats de diverses regions. 

The Bop Collective: Vuit músics de tradició jazzística que han crescut de la mà dels estàndards de Broadway, el Swing i el Hard-bop, mostren una nova visió d'aquesta música. Amb el seu primer treball, la banda ha pogut actuar als principals escenaris del nostre país i de fora del territori; ara presenten el seu segon disc, IASPIS, on adquireixen un so característic i únic. 

The Bop Collective

Cayana: És un projecte que reuneix les arrels folklòriques comunes entre la música popular ibèrica, llatinoamericana i el flamenc. En aquesta travessa, s'aventuren a la recerca d'aquella veritat que contenen els cants dels pobles. Actualment corista de Rosalia, Anna Colom n'és la directora artística. 

Escarteen Sisters: La Flàvia i la Laia han crescut al Penedès en una masia entre vinyes i d’aquesta quietud neixen les seves cançons. Després de realitzar diverses gires europees i concerts arreu de Catalunya, aterren a Mataró per presentar el seu primer àlbum, un recull de peces íntimes amb un folk clarament influenciat pel pop i el jazz. 

Apenas uma Mulher: Dins de l'univers de la música popular del Brasil, existeix un subgènere molt notable: cançons de dones, amb veu narrativa en primera persona, i que estan escrites per homes. Apenas uma Mulher recull aquest repertori convidant-nos a viure la música i fer-nos preguntes.

Per al públic general, el preu de l'entrada anticipada és de 10 euros o 18 euros amb el sopar inclòs (entrepà o tapa gran i beguda). El preu de l'entrada a taquilla és de 13 euros i es pot demanar a la carta.