Revolució flamenca al Músiques Tranquil·les

La jove cantaora María José Llergo obre el 10 de gener el festival mataroní acompanyada del guitarrista Marc López

  • Anna Galdon
  • Dimecres, 02 Gener 2019 17:13

Maria Jose Llergo Marc

Cantant de flamenc de la Generació Z. Molts descriuen a María José Llergo amb aquesta etiqueta, però la cantaora de Pozoblanco (Còrdova) és molt més que això. Nascuda al 1994, forma part de la onada de veus femenines que estan canviant el flamenc, i no és difícil que el seu nom aparegui al costat dels de les artistes Rosalía, Rocío Márquez, Soleá Morente o María de Terremoto, entre d'altres.

Totes elles estan cridades a transformar un gènere que viu un dels seus moments més dolços. Combinant tradició amb plataformes digitals que permeten arribar a nous públics, Llergo forma part d'una generació que ha sabut donar a conèixer les seves creacions a través de la xarxa i els vídeos autoproduïts.

I és que, amb només dos temes propis editats i un vídeo pujat a YouTube, la cordobesa s’ha obert pas en un món que està canviant. Tres temes l’han catapultat: “Ya se sabe la luna”, “Nana del mediterráneo” i “Niña de las dunas”. Precisament aquest últim compta actualment amb més de 140.000 reproduccions a la popular plataforma de vídeos de YouTube, una fita molt destacada si es té en compte que no es tracta d'una cantant amb una llarga trajectòria musical.

Segurament per tot això, però també perquè la seva veu és una de les més destacades del panorama musical nacional actual, ella serà l’encarregada dijous 10 de gener d’obrir la temporada del Músiques Tranquil·les amb un vespre de flamenc íntim al Teatre Aliança del carrer Bonaire. Acompanyada a l’escenari del guitarrista Marc López, la cantant oferirà al públic una mostra del seu característic flamenc. Una veu “tendra i sentida, que toca el més profund de cadascú.”, segons els programadors del concert, i una potent posada en escena que no deixarà ningú indiferent.

Les entrades tenen un preu de 8 euros pels membres de la Comunitat, 10 euros anticipada i 13 euros a taquilla.

Maria Jose Llerzo