Recordant aquell dia al Palau

Gala de record de la Missa de les Santes del 78

  • Divendres, 21 Desembre 2018 12:40

'Mataró canta la Missa de Les Santes al Palau de la Música'

Aquest dissabte, la Basílica de Santa Maria acull a les 21:30h un Concert Líric que vol servir per recordar la cantada de la Missa de les Santes l'any 1978 al Palau de la Música Catalana. En el concert hi participaran el Director Pere Gonzàlez al piano, el tenor Josep Ruiz i la soprano Lidia Martínez.

I és que l'endemà dissabte dia 22 de desembre de  2018 farà exactament 40 anys de l'única ocasió en què la Missa de les Santes s'ha interpretat fora de Santa Maria i dels actes del 27 de juliol. Va ser amb motiu dels actes commemoratius del 75è aniversari de l’Orfeó Mataroní quan un grup de cantaires van portar la Missa de Glòria de les Santes de Mossèn Manuel Blanch al Palau de la Música Catalana. Els capdavanters d'aquella ocasió excepcional –no exempta de polèmica– van ser el President i el Director de l’Orfeó en aquell temps, Jordi Sivilla i el Mestre Pere Gonzàlez, conjuntament l'Administració de les Santes. Gonzàlez, aquell any, s'estrenava al capdavant de la Missa.

El propi director Pere Gonzàlez i el tenor Josep Ruiz repeteixen d'aquella efemèride en el concert commemoratiu que es farà a Santa Maria, a "la casa" de la Missa