Orpheus XXI: talent musical vingut d’arreu

El Teatre Monumental acull el dissabte 20 d'octubre el concert d'Orpheus XXI, un projecte integrat per músics tradicionals professionals i estudiants refugiats

  • Anna Galdón // Fotos: Irene Moray
  • Divendres, 19 Octubre 2018 11:13

Cultura 2018, Orpheus XXI

Quan els mitjans relaten històries sobre els refugiats que arriben a les portes d’Europa, pocs parlen de les seves professions. El relat se centra en la migració més que en les vides que han deixat enrere. Orpheus XXI és un dels projectes que busca reivindicar aquest aspecte i que posa el focus en la trajectòria professional i el talent que molts d'ells tenen.


En aquest cas, el projecte busca connectar de nou els refugiats músics amb la seva professió i potenciar la integració de joves refugiats amb coneixement i talent per a la música. Una forma de tornar a connectar amb la música instrumentistes i cantants tradicionals professionals que han hagut de marxar del seu país. Una manera, asseguren els organitzadors de l’acte, de dignificar una situació nascuda d’una desgràcia.

Sota la direcció artística del músic català Jordi Savall, el projecte està format per una vintena de músics d’una gran varietat de nacionalitats, i fa més de dos anys que està en moviment.

El concert serà aquest dissabte, 20 de octubre a les 21h al Monumental

En concret, Orpheus XXI neix de l’oportunitat detectada entre la Salina Reial (França), el Centre Internacional de Música Antiga (Espanya), ICORN (Noruega) i l’Associació Coop’ Agir (França). El projecte, que va molt més enllà de la música, fa parada al Teatre Monumental el dissabte 20 d’octubre. En aquest cas, hi haurà cinc dels músics que integren Orpheus XXI, en un espectacle en què les emocions flueixen de l’escenari al públic al ritme de la música tradicional.

Cultura 2018, Orpheus XXI

Part del Músiques Tranquil·les

El concert d’Orpheus XXI forma part de la Temporada Músiques Tranquil·les, programació elaborada per la Casa de la Música de Mataró. Conjuntament amb l’Ajuntament programen al Teatre Monumental artistes de la talla d’ El Kanka, que actuarà el pròxim 3 de novembre.