Les Cases de la Música, més fortes

S'agrupen en un sol projecte per seguir creant ecosistemes musicals que dinamitzin la formació no reglada i per continuar posant les eines necessàries per ajudar els creadors i grups emergents

  • Redacció - ACN
  • Dijous, 31 Maig 2018 17:27

El Clap rendit a Iseo

Aquest dimecres s'ha signat un conveni que agruparà les cinc Cases de la Música que hi ha a Catalunya en una de sola. Són les de l'Hospitalet, Manresa, Terrassa, Mataró i la del Gironès i el conveni vol ser "un estatut" que defineixi clarament "què són les Cases de la Música, com han de ser i què han de fer", segons va explicar Jordi Planagumà, coordinador de la Xarxa de les Cases de la Música de Catalunya.

Després de 12 anys en funcionament i fruit del que va quedar reflectit en el Pla Integral de la Música, s’ha fet un pas més en la consolidació del projecte amb la signatura d’un conveni marc que engloba a totes les administracions i entitats participants. 
 

A banda d'enfortir el projecte i seguir creant "ecosistemes musicals" a través de la col·laboració entre el sector públic i el privat, el conveni haurà de servir també per exportar-lo a d'altres ciutats de Catalunya. 

La Pegatina al Clap

Formació, creació, exhibició i promoció

Coparticipat per l’administració i empreses del sector musical, Cases de la Música és un projecte que té com a objectiu dinamitzar la formació no reglada posant les eines necessàries per ajudar als creadors i grups emergents a fer el pas cap a la seva professionalització. Aquest projecte és similar a d’altres iniciatives que estan en funcionament a ciutats europees, amb la particularitat que és l’únic que treballa amb una xarxa de ciutats i que abasta tots els àmbits que intervenen en la creació musical: des de la formació i la creació, a la exhibició i promoció. 

Aquest conveni, impulsat per la Generalitat i al que s'han adherit les Diputacions de Barcelona i Girona i els ajuntaments de Mataró, l'Hospitalet, Manresa i Terrassa, manifesta la voluntat de totes les parts de "seguir treballant conjuntament en el projecte amb els objectius de desenvolupar públics per a la música, donar suport a la pràctica musical amateur o professionalitzada i la creació d’oportunitats per als grups i creadors emergents".

Més enllà d'expandir el projecte a Catalunya, Planagumà ha explicat que ciutats daneses i belgues s'hi han interessat per replicar aquest model de cooperació entre sales musicals, ajuntaments i altres administracions.