Txarango, a la platja, concert estrella de les Dissantes 2018

La platja del Varador també serà testimoni de Suu, Germà Negre i dels Rumba All Stars, que fan la cançó del 'Jo sóc com tu'

  • Laia Mulà
  • Dimecres, 16 Maig 2018 12:41

Txarango

El dissabte 21 de juliol entre les 17.30h de la tarda i les 5.30h del matí tindrà lloc una nova edició de les Dissantes, la festa organitzada cada any per la Fundació Maresme que enguany arriba a la sisena edició. Després de diverses edicions a l’espai Firal del Parc Nou, la festa canvia d’ubicació i se celebrarà a la platja del Varador de Mataró, espai que es proposa acollir un dels concerts més multitudinaris que s'hagi vist a les Dissantes, el de Txarango. Enguany la festa comptarà també amb la música de la cantautora Suu, Germà Negre i Mataró Rumba All Stars. A més, el punxadiscos Pawesome and Kieb omplirà l’escenari de bona música per cloure la jornada.

Una Lluna a l'aigua, un dels èxits de Txarango

La programació

L’inici de les Dissantes 2018 serà a les 17.30h amb l’organització d’activitats i jocs infantils. Seguidament, a les 20.30h del vespre tindrà lloc la Flashmob i el sopar amb en Santi. Un cop sopats, serà el torn d'una Mataró de concerts: la nit començarà amb els temes de rumba, folk i funky de la cantautora Suu, seguit del folk festiu de Germà Negre, un grup vingut de Banyoles. Txarango serà l’encarregat de continuar omplint de bona música a la nit, un grup que de ben segur reunirà públic de tota la comarca i que, segons els organitzadors de la festa, podrien portar vora 30.000 persones de públic de totes les edats. La nit continuarà amb els festius Mataró Rumba All Stars, un grup mataroní, i el Dj Pawesome and Kiev.

La cançó de la Flashmob

Com ja és tradició, cada any un grup de música catalana del moment s’encarrega de compondre una cançó sota el lema ‘Jo sóc com tu’ per a la flashmob de les Dissantes. Després que ho hagin fet grups com la Pegatina, Strombers, Bongo Botrako o els Catarres, enguany serà Mataró Rumba All Stars qui posarà música i lletra a la tradicional Flashmob.

Després de diversos anys organitzant les Dissantes a l'espai Firal del Parc Nou, enguany se celebraran a la Platja del Varador perquè aquest espai proporciona la possibilitat d'un aforament il·limitat. La Fundació Maresme ha accedit a la proposta de l'Ajuntament del canvi d'ubicació, elecció que comporta certa incertesa entre els organitzadors per la novetat. De fet, expliquen que hauran de buscar la manera de proporcionar ombra als nens i nenes que participin en les activitats de tarda i que caldrà posar una plataforma que faciliti l'accés a les persones amb discapacitat física a l'espai pel públic dels concerts, el qual està fet de sorra.