Kepa Junkera, primer gran nom confirmat per a Les Santes 2018

El reconegut acordionista basc presentarà Fok, el seu recull de músiques catalanes, el 28 de juliol

  • Redacció
  • Dilluns, 07 Maig 2018 10:10

Kepa Junkera

En les pròximes setmanes s'ha de donar a conèixer en detall el programa de Les Santes 2018. El que ja és públic, com consta a la web de l'artista, és que Kepa Junkera serà un dels concerts destacats. Junkera presentarà el 28 de juliol, segurament al Pati del Cafè Nou, el seu darrer treball Fok amb el que fa un repàs i un homenatge a les músiques tradicionals catalanes. Kepa Junkera és l'acordionista més respectat i conegut del sud d'Europa i acumula una extensa trajectòria amb molts treballs editats que el converteixen en un dels grans noms del folk a nivell peninsular.

El projecte Fok

El disc que presentarà per Santes, Fok (Satèlite K, 2017) ha estat escollit millor disc de l'any de folk per la crítica dels Premis Enderrock 2018. S'hi poden escoltar temes de la cultura dels Països Catalans que a l’artista sempre li han semblat únics i emocionants. En molts d’ells hi ha trobat la proximitat amb cançons de la cultura basca així com de tantes altres de la península que també admira. Amb FOK ha tingut la llibertat creativa per poder aportar algunes mescles que escoltava i afegia mentre el disc s’anava cuinant.

La particular versió d'Els Segadors inclosa al disc

Ha deixat molt de lloc per a la improvisació i per l’instint que sorgia en cada cançó i a cada instant. El doble CD es compon de més de 50 temes de Catalunya, el País Valencià, l’Alguer i les Illes Balears, i ha comptat amb la participació d’uns 218 músics més els tècnics, estudis, fotògrafs, càmeres i persones que han ajudat a encendre el FOK.