Una desena de concerts Essencials

Neix el Cicle de Concerts de Músics Catalans Essencials, un projecte comú a cinc municipis del Maresme que ajuntarà músics consagrats i d'altres emergents en el panorama musical

  • Laia Mulà
  • Dilluns, 09 abril 2018 18:25

Festival Nits de Música Judit Nedermann

Fa aproximadament un any que l'Abel Coll va començar a gestar un projecte musical de primera, el Cicle de Concerts de Músics Catalans Essencials. Es tracta d'un cicle que oferirà un concert setmanal entre el 14 d'abril i el 16 de juny, els quals tindran lloc a cinc municipis del Maresme: Sant Pol de Mar, Canet de Mar, Sant Cebrià de Vallalta, Arenys de Munt i Arenys de Mar. Es tracta d'oferir concerts íntims i que mostrin l'essència més pura de cada música i artista, segons explica el seu promotor.

La programació

El primer concert serà el 14 d'abril a les 21h a Sant Pol de Mar, a les Antigues Escoles, i anirà a càrrec de Donallop.

La Vil·la Flora de Canet de Mar acollirà el segon concert de Joana Serrat, el qual tindrà lloc el dia 20 d'abril a les 21h.

La Sala Polivalent de Sant Cebrià de Vallalta serà el tercer espai, el qual acollirà el duet XY el 28 d'abril.

Xarim Aresté visitarà l'Escorxador/Sala Corrioles el dia 5 de maig.

Arenys de Mar s'estrenarà amb Estúpida Erikah a l'espai de Les Clarisses el dia 12 de maig.

El 26 de maig serà el torn de Mazoni a Sant Pol de Mar.

Jo Jet i Maria Ribot visitarà Canet de Mar el pròxim 19 de maig.

La maresmenca Judit Nedderman oferirà un concert a Sant Cebrià de Vallalta el dia 2 de juny a la nit.

Qel Xiberta visitarà Arenys de Munt el pròxim 9 de juny.

L'últim concert del cicle serà el del cantautor Guillem Roma el dia 16 de juny.

El funcionament

Els concerts es podran veure a un preu de només 6 euros als diversos indrets del cicle. Cal destacar que tots els assistents gaudiran d'una copa de vi a càrrec de l'organització i que els espais acolliran un màxim d'un centenar d'assistents per mantenir la proximitat, la qualitat i la puresa dels concerts que s'hi podran sentir.

Les tres línies artístiques

La idea original del cicle es basa en tres línies artístiques: oferir concerts d'artistes consagrats en el panorama musical, brindar espais també per a artistes més emergents amb projecció i, per últim, donar un espai als artistes de proximitat. Així ho explica Abel Coll, el seu impulsor, el qual afirma que les dues primeres línies s'han assumit però que encara ha de treballar per complir la tercera. Tot i això, té clar que en la pròxima edició de l'any 2019 continuarà dedicant esforços per complir els propòsits.