Yo soy la rumba serà el nou documental de Peret

La seva família ha impulsat la producció d’un documental per conèixer la figura de l’impulsor de la rumba catalana, el mataroní Peret

  • Laia Mulà
  • Dilluns, 19 Febrer 2018 17:05

Peret

El rei de la rumba catalana, Peret, tindrà un documental per recordar la seva figura i trajectòria. Així ho han fet saber la seva família, els quals han posat en marxa una campanya de micromecenatge a través de la plataforma Verkami per poder fer realitat el projecte. La productora que realitzarà el documental és La fàbrica Naranja i tota la família i amics de Peret participaran d’aquest projecte per difondre i recordar la seva trajectòria.

El verkami

La campanya de micromecenatge és una iniciativa que es proposa recollir finançament per a qualsevol projecte de tipus cultural o social. Aquest Verkami va començar el 15 de febrer i, a partir de llavors, tothom qui ho desitgi té 40 dies per aportar un granet de sorra al projecte. Els impulsors es proposen recaptar uns 35.000 euros amb les aportacions que poden anar des dels 7 euros, fins als 500 euros. A més, si algú desitja esdevenir productor associat del projecte, ho pot fer aportant 15.000 euros al Verkami.

 

Entre les recompenses contemplades en el Verkami, hi ha la possibilitat d’adquirir samarretes, una bossa de tela estampada, el DVD, la possibilitat d’assistir al preestreno, xapes, postals, un CD i molts altres elements.

Peret

El documental

El rodatge del documental es portarà a terme coincidint amb el casament d’una de les besnétes de Peret i, aprofitant el retrobament de la família gitana, compartiran records i música. A més, els impulsors també han fet una cerca exhaustiva per reunir un gran nombre d’imatges d’arxiu, gravacions d’àudio i altres, un material documental inèdit. D’aquesta manera es podrà descobrir el veritable origen de la rumba catalana.

El documental repassarà la vida i trajectòria del mataroní que va crear la rumba catalana amb el seu estil personal i indestriable. Els impulsors tenen clar que no només volen mostrar el Peret músic que tothom coneix, sinó que també volen donar a conèixer la seva faceta més personal i desconeguda.