“El disc de La Marató és un reconeixement i ens dona un espai en el mapa musical actual”

Gener Salicrú és membre dels Hanfris Quartet, formació musical masculina que ha participat en el recopilatori solidari de TV3

  • Laia Mulà
  • Dimecres, 13 Desembre 2017 19:12

The Hanfris Quartet

 The Hanfris Quartet ja fa anys que són reconeguts però és probable que bona part de Catalunya els hagi descobert arran de la seva participació en el disc de La Marató de TV3. Parlem amb un dels seus dos mataronins, Gener Salicrú.

Com vau passar a participar d'aquesta iniciativa solidària?

En Marc Parrot, el qual és el productor musical del disc de La Marató, també va produir el nostre segon disc. Com que ja treballàvem junts ens vam posar a tir de ser possibles candidats de participar en el disc de La Marató d'aquest any. Quan ens ho van plantejar vam acceptar ràpidament i ens va alegrar molt la proposta.

Per què heu arranjat el tema de Txarango 'Compta amb mi'?

Ens van adjudicar aquesta cançó des de la producció del disc de La Marató 2017 perquè és un tema molt bonic, conegut i apreciat de Txarango. Ens va fer molta il·lusió perquè és una balada molt bonica i vaig ser jo mateix qui vaig fer-ne l'arranjament. Ens consta que la versió està agradant en general i que el públic l'ha rebut bé.

Com la vas transformar per cantar-la a cappella i a quatre veus masculines?

L'original era una peça amb una sola veu i amb molta instrumentació. Vaig veure que a partir d'aquí calia crear una textura que acompanyés a la melodia i que fos més o menys fidel a l'original. Volia crear una nova proposta a veus, un equilibri entre l'original i la nova versió. Cal destacar que la de Txarango comptava amb molts fragments de guitarra amb puntejats i arpegis que era impossible cantar amb la veu i per això la vaig reinterpretar. Per últim, vaig escollir també fer un canvi de to en un moment de la peça i repetir l'última estrofa del tema.

Què suposa per vosaltres participar d'aquesta iniciativa solidària?

A més del fet de poder contribuir en una jornada solidària tan potent, per als Hanfris Quartet és un reconeixement i ens dona un espai en el mapa musical actual. Aquestes ocasions i oportunitats permeten pujar un esglaó. No és que abans fóssim millors ni pitjors com a grup, però a poc a poc vas omplint la pica fins que vas creixent.

Quins nous projectes es proposa afrontar els Hanfris Quartet?

El nostre grup masculí a quatre veus va néixer el novembre del 2009 i hem anat treballant en diversos projectes. Ara concretament estem treballant en un nou espectacle amb Les Anxovetes, un grup d'havaneres femení format per tres noies. També anem fent concerts i volem gravar un altre vídeo medley de rumba catalana perquè el primer que vam compartir per les xarxes, centrat en el rock català, va tenir molt èxit.