El deliri d'Albert Pla amb el virtuosisme de Diego Cortés

Cantautor i guitarrista se citen amb l'ampli repertori de 25 anys de trajectòria aquest divendres al Clap

  • Cugat Comas // Foto: cedida
  • Divendres, 01 Desembre 2017 00:00

Albert Pla ja és un mite. Li deu desagradar, amb raó, l'etiqueta, però el cantant s'ha convertit al llarg de dues dècades de trajectòria en un objecte de devoció i peregrinació. La seva obra va més enllà de les seves cançons. Ell no té repertori, té un univers amb el que, quan sintonitzes, ja t'ha captivat. És força més que un cantant: és una bèstia escènica camuflada d'aquesta timidesa associada a la mitja veu amb la que esgarrapa lletres i referències delirants. Albert Ple és un dels prínceps apòcrifs de la música catalana i torna a Mataró aquest divendres. Festa Major per a la música en directe.

A dalt de l'escenari només hi seran ells dos, que acumulen anys fent duet i s'entenen del tot

Pla torna amb tota la seva obra a punt però sobretot amb  l'acompanyament privilegiat d'un monstre de la guitarra com és Diego Cortés. Entre els molts mèrits artístics que acumula el de Sabadell hi ha el d'aconseguir envoltar-se sempre dels millors intèrprets. Amb Cortés  tornen després de presentar amb gran èxit fa uns anys "Tenemos un problema", un recorregut per les millors cançons del cantant català Precisament aquest exercici és el que esperen els devots de Pla i Cortés per a aquest divendres. La retrospectiva imposa i la cita està subratllada a moltes agendes.

Retorn a la música
Pla torna a fer de músic després que els seus últims treballs hagin estat com a actor protagonista i compositor de la banda sonora de “Murieron por encima de sus posibilidades” d'Isaki Lacuesta i també com a actor a “El rey gitano“ de Juanma Bajo Ulloa. El gener de 2017 va estrenar amb el pallasso Tortell Poltrona l'espectacle “PP” fent les delícies de tota la família i també va fer 'Guerra' amb el gran Fermin Muguruza.