Tot un diumenge consagrat a la rumba

Mataró acull una reforçada 'Diada de la Rumba' amb tallers, vermut, un documental al Foment i un concert de luxe al Clap

  • Cugat Comas // Fotos: cedides
  • Divendres, 17 Novembre 2017 00:00

Cultura 2017, dia de la rumba catallÉs probable que aquest diumenge Mataró se sacsegi. No serà cap moviment sísmic d'importància, sinó que la ciutat acull la 'Diada de la Rumba', un programa específic que concentra a la ciutat diferents punts d'interès amb l'objectiu comú d'estendre la cultura i la coneixença del gènere musical.

La Diada la impulsa FORCAT, inicials que responen a Foment de la Rumba Catalana i en cada edició ha crescut a la nostra ciutat. Si en les primeres edicions els tallers s'acabaven amb un vermut, aquest dissabte encara quedaran a la tarda dos al·licients més: la projecció del documental sobre el Gato Pérez 'El Gran Gato' –un imprescindible de tot bon amant de la rumba, dirigit per Ventura Pons i amb la plana major de la nova rumba retent honor a l'intèrpret i homenatjant-li– i encara quedarà un concert, al Clap, al vespre. Així doncs, des del matí al local dels Capgrossos fins a la nit a la seu de la Casa de la Música la rumba serà la tònica dominant.

L'objectiu de la Diada de la Rumba –que es fa aquest diumenge a Mataró  i en altres dates serà a Barcelona, Girona i Madrid– és estendre el coneixement del gènere. Per això els tallers del matí són part essencial del programa. Al local de la colla castellera local hi haurà tallers específics de guitarra –amb Rafalito Salazar– i percussió.
El Foment acull 'El Gran Gato' també aquest diumenge 18 a les sis de la tarda. A partir de les vuit del vespre a la Sala Clap hi haurà doble concert amb 'La Málaga' i 'Miliu Calababuich', el gitano a qui Peret en vida va nomenar successor seu al tron de la rumba. No és el Rei, però se'l pot considerar regent. El concert és gratuït: la rumba és universal i aquest dissabte un dia propici per deixar-se captivar.


Cultura 2017, miliu calabuch                                                                                                                     Miliu Calabuch
Ubicacions
La Diada a ocupa tres espais: el  local dels Capgrossos,  el Foment i el Clap