Ai Ai Ai actuarà a les festes de La Mercè

Dins el concert per celebrar el protagonisme de la rumba a Barcelona 92

  • Redacció
  • Dimarts, 12 Setembre 2017 16:09

Ai Ai Ai

Aquest estiu s'ha celebrat el 25è aniversari dels Jocs Olímpics de Barcelona, l'any 1992. Dins els actes de La Mercè també es farà referència al quart de segle transcorregut des del gran esdeveniment esportiu i un dels actes que s'hi referiran durà segell mataroní. Concretament serà el concert de rumba que la nit del dissabte 23 al Moll de la Fusta voldrà recordar el gran protagonisme que el gènere català va tenir en les cerimònies olímpiques. Ai Ai Ai serà un dels tres grups de rumba que pujaran a l'escenari per posar en valor la vigència de la rumba catalana com a gènere autòcton i, de passada, recordar com milions de persones van veure fa 25 anys com els atletes embogien literalment al so de de la rumba i fins i tot envaïen l'escenari dels músics, en una de les anècdotes més recordades de Barcelona 92.

El mataroní Peret, el Rei de la Rumba, va ser un dels músics protagonistes d'aquell reviscolament rumbero amb cançons com 'Gitana Hechicera' dedicada precisament a la Barcelona que havia d'acollir els Jocs. Tres anys després de la seva mort serà el grup mataroní més longeu del gènere els que prenen el relleu en aquesta celebració dins la programació de La Mercè.

Ai Ai Ai

Festa rumbera al Moll de la Fusta

A més dels Ai Ai Ai, també seran a l'escenari 'Muchacho y los sobrinos' i els mateixos 'Los Manolos', que tancaran el concert. Ai Ai Ai hi presentarà el seu darrer disc que ha pogut tirar endavant gràcies a l'èxit de la campanya de crowfunding i que veurà la llum ben aviat. En aquest disc i en el concert, els mataronins repassaran tots els seus èxits del grup de Rafalito Salazar, que també està de celebració dels seus 25 anys de trajectòria.