Tot a punt per tornar a veure sortir el sol

Canet de Mar acull una vegada més el festival Canet Rock amb una programació extensa i grups de diverses generacions i estils

  • Laia Mulà // Fotos: cedides
  • Divendres, 30 Juny 2017 08:13

Cultura 2017, canet rock

Des que es va recuperar l'any 2014, el CanetRock s'ha anat establint com el festival de l'estiu per excel·lència a la comarca. Amb una programació musical extensa, el CanetRock ofereix dotze hores de concerts fins a veure sortir el sol.
Enguany el festival tindrà lloc el dissabte 1 de juliol al seu espai tradicional, situat a Canet de Mar, i oferirà músics del panorama català com per exemple, Txarango, Zoo, la Iaia o Sopa de Cabra.

També comptarà amb Miquel del Roig, el peculiar músic que amb només una guitarra munta una gran festa, i amb Jarabe de Palo, una formació amb vint anys de trajectòria que recuperarà els seus grans èxits. A més, aquest any també hi participarà Raska, un grup format per joves del Maresme i el Baix Montseny que obriran el CanetRock amb el seu ska festiu a les 18h.



La recuperació després de trenta-sis anys
Aquest dissabte 1 de juliol tindrà lloc la vuitena edició del CanetRock, tenint en compte que les quatre primeres van celebrar-se entre 1975 i 1978. Va ser trenta-sis anys més tard quan el festival rocker, inspirat en els grans festivals internacionals, va reprendre l'activitat amb èxit.

Cultura 2017, canet rock

Durant les primeres edicions dels anys 70, els diversos grups i artistes del CanetRock eren de tònica transgressora i ho mostraven en el contingut de les seves lletres, cantant en català i manifestant-se contra el govern i l'església. El festival va veure passar pels seus escenaris grups com la Companyia Elèctrica Dharma, Toti Soler, Sisa o Blondie.
El festival originàriament rocker ha vist passar pels seus escenaris, en les darreres edicions, formacions catalanes com Manel, Els Pets, Jaume Sisa, Blaumut, la Pegatina, Oques Grasses, Aspencat, La Raíz, Ítaca Band i molts altres músics d'èxit.

Sopa de Cabra, un dels concerts més esperats

Els horaris
18.00 h – Raska
18.40 h – Hora de joglar
19.20 h – La iaia
20.15 h – Gossos
21.20 h – J M Mainat
21.45 h – Jarabe de Palo
23.00 h – Els amics de les arts
23.50 h – Miquel del Roig
00.00 h – Sopa de cabra
01.15 h – Zoo
02.05 h – Miquel del Roig
02.20 h – Itaca Band
03.30 h – Buhos
04.10 h – Doctor Prats
05.00 h – Txarango