Consoliden el Festival Internacional d'Orgue Mataró-Barcelona 'Jaume Isern'

Comptarà amb organistes internacionals de primera línia i alumnes d'alt nivell procedents d'arreu del món des de l'1 fins al 18 de juliol

  • Laia Mulà
  • Dilluns, 19 Juny 2017 13:18

orgue

Obrir l'instrument històric més gran de Catalunya i tot el patrimoni que comporta a la ciutadania és la voluntat del VI Festival Internacional d'Orgue Mataró-Barcelona 'Jaume Isern'. Articulat en diverses línies, la programació oferirà concerts amb vídeo-projecció i il·luminació artística per viure la música com una experiència global, visites guiades i projectes pedagògics, tallers per aprendre noves experiències al voltant de la música, entre altres activitats. Aquest és un festival ja consolidat per la seva afluència de públic de totes les edats, així com pel prestigi internacional que ha reunit.

Enguany coincideix amb una Acadèmia Internacional que portarà alumnes d'alt nivell de la Xina, els Estats Units, Rússia, Àustria, Bulgària, Polònia, Singapur, Finlàndia, entre altres països, a més de reunir artistes de primera línia.
concurs d'orgue

La programació del Festival

Entre els dies 1 i 18 de juliol, poc abans de la Festa Major de les Santes, el Festival Internacional d'Orgue Mataró-Barcelona 'Jaume Isern' organitza una llarga llista d'activitats i tallers. Algunes de les activitats programades són les següents:

Visites guiades a l'orgue de Santa Maria: amb més de 4.500 tubs, aquest és l'orgue més gran de Catalunya. Els dies 1 i 2 de juliol es podrà visitar de manera gratuïta.

L'activitat pedagògica 'Descobreix els Secrets de la Basílica i l'Orgue de Santa Maria' tindrà lloc el 7 de juliol adreçat als Casals d'Estiu.

El Taller de Cant Gregorià serà impartit per Ismael Villanueva. Comptarà amb diverses classes entre l'11 i el 14 de juliol, per acabar amb la Missa amb Cant Gregorià el dia 16 de juliol.

Un concert inaugural dedicat a Puig i Cadafalch
Els concerts a Santa Maria són les grans cites del Festival. Enguany s'han programat concerts els dies 8, 12, 15 i 18 de juliol a les 21h amb diferents músics de gran renom. Els concerts programats són els següents:
La Música a la Catalunya de Puig i Cadafalch. Les òperes de Wagner i els grans romàntics
ORGANized SAX
L'espectacularitat i el lirisme de l'orgue romàntic francès
Tocatta i Fuga en Re menor i més, a tres orgues

També organitzen a diversos espais les activitats 'El festival d'una altra manera' els dies 11, 13, 15 i 16 de juliol:
El Triomf d'Ariadna
Cinema mut d'animació i humor
L'orgue et sorprèn al carrer
Missa amb cant gregorià alternat amb versos del segle XVII a l'orgue

Per últim, fora de la programació del festival tindrà lloc el 21 de juliol un concert - concurs dels estudiants de l'Acadèmia Internacional d'orgue.