Els mites de la fusió del rock i el rap arriben al Clap

Def con Dos presenten el seu nou disc #trendig_distopic consolidats dins l'escena alternativa

  • Redacció // Foto: cedida
  • Divendres, 12 Maig 2017 00:00

Cultura 2017, def con dosEl concert d'avui divendres al Clap porta a Mataró un dels noms referents de l'escena estatal més combativa. Def con Dos neix el 1990 com un grup pioner del hip hop espanyol. En la seva llarga trajectòria han aconseguit cinc discos d'or, dos de platí i el Premi de la Música a Millor grup de Rock Alternatiu. Arriben a Mataró després dels seus Dos Tenores Def, que va sortir a l'octubre del 2014.

España es idiota, de Def Con Dos

La seva música apareix en innumerables films, no només d'Alex de la Iglesia, dins i fora d'Espanya, com acredita haver participat a la banda sonora de "Fast and Furious IV" el 2010 o haver realitzat el tema principal del videojoc "Battlefield 4" el 2013. El febrer del 2013 editen un nou LP titulat "España es idiota", tot un revulsiu que els situa de nou en l'avantguarda de la contestació social espanyola.

25 anys de combat

Per tot això Def con Dos són respectats en l'escena internacional dins l'àmbit de la música independent de més àmplia difusió, gràcies a l'atípic equilibri que han sabut mantenir entre l'èxit majoritari i la independència creativa, el que fa que després de vint-i-cinc anys segueixin a l'avantguarda de l'agitació social hispana. Def con Dos és un grup no exempt de polèmica, ja que el seu cantant César Strawberry va ser condemnat recentment per uns tuits.