"El millor és el bon ambient que es respira"

Parlem amb Sevi, director de l'International Dub Gathering, el festival que programa el millor de l'escena dub europea per Setmana Santa a Illa Fantasia

  • Cugat Comas // Foto: cedida
  • Dijous, 06 abril 2017 12:08

Cultura 2017, dub gatheringEls dies 14, 15 i 16 d'abril, Illa Fantasia serà la capital del Dub europeu. No és pas una frase exagerada. Per segon any consecutiu el parc aquàtic és l'escenari d'un esdeveniment d'abast internacional que compta amb tres dies de programació completa, diürna i nocturna, amb concerts, xerrades, mercat i altres. Una setmana abans que els sound systems envaeixin el parc que comparteixen Premià de Dalt i Vilassar de Dalt parlem amb Sevi, el director de l'International Dub Gathering.


Com definiries l'International Dub Gathering per a algú que no conegui què és?

És un festival i punt de trobada de sound systems, productors, cantants i selectors de tot el planeta durant tres dies. Ens reunim amb una programació que supera els 100 artistes i que també hi ha activitats pels nens o conferències. Tres jornades completes.

És l'esdeveniment de dub més important del país?

No m’agrada dir que és el més important. Per a nosaltres és igual d'important un festival amb 7.000 persones com el nostre que un sound system en un poble petit que congrega una dotzena de persones. Sí que és l'esdeveniment amb més assistència de públic.

Un moment del festival de l'any passat

Per què Illa Fantasia?

I per què no? És un lloc agradable amb un entorn maco ideal per a tota la jornada de dia. Premià i Vilassar de Dalt ofereixen allotjament per la molta gent que ve de fora, tenim el tren a prop. No estem a Barcelona però estem a prop. I sobretot hi ha distància amb els veïns, cosa necessària pels decibels que emetem. L’any passat va anar molt bé i l'endemà d'acabar ja pensàvem en aquest any. És una mica "marciano" tot plegat. Però ho fem. Un festival en un parc aquàtic és genial!

Quines novetats presenteu aquest any?

Hi ha dos escenaris nous, un dedicat al ragga dub i un altre al digital i  tenim una programació molt extensa, amb gent com Mad Professor o el nou espectacle de Fermin Mugurza i Chalart 58. Però més enllà de noms hi ha coses que no es poden veure en altres anys com un meeting entre dos sound systems amb 40 anys d’experiència. En general tota la programació és de molt nivell.

Són dos festivals en un?

A la pràctica sí, tot i que òbviament es pot tenir l'abonament complet. Obrim de 12 h a 21.30 h amb xerrades, tallers, mercat, activitats, concerts. I després hi ha la sessió nocturna.

Què diries a algú perquè s'interessés pel Dub i el festival?

Li diria que el Dub està en tots els estils musicals, és un tractament més del so produït amb efectes, mescles i delays. Els animaria a venir dient que ens ajuntem gent maca en un espai, amb ganes de passar-ho bé, en família, durant tres dies. El bon ambient que es respira és el millor de l’International Dub Gathering.