El Foment programa 14 concerts i la projecció dels espectacles del Royal Opera House

El Foment presenta la temporada de concerts del 2017 apostant per una programació de qualitat i variada

  • Laia Mulà
  • Dimarts, 24 Gener 2017 18:35

Programació Foment Mataroní

El Foment Mataroní engega el 2017 amb una nova temporada del Cicle de Música Clàssica. Són 14 els concerts organitzats que tindran lloc entre els mesos de gener i novembre d’aquest any. En l’acte de presentació, el programador de la temporada i Vicepresident de l’entitat, Antoni Vilà ha destacat la col·laboració conjunta amb la Direcció de Cultura de Mataró des de fa 15 anys i considera que “aquesta unió ens permet continuar fent espectacles de música estable i de qualitat”. A més a més, el teatre ha apostat per innovar, impulsant un acord amb el Royal Opera House per projectar en directe els espectacles que tinguin lloc aquesta temporada.

L’entitat ofereix una programació distribuïda en tres blocs diferenciats per tal d’especialitzar els cicles i fer més fàcil la tria de concerts: el XV Cicle de Concerts Simfònics, el XII Cicle de Concerts de Cambra i, per últim, el XIII Cicle de Sarsuela. Una novetat que ressalta Antoni Vilà és la participació enguany en alguns dels espectacles d’instruments poc comuns en aquest tipus de funcions. N’és un exemple la presència d’un acordió en el primer concert programat per a aquesta temporada que tindrà lloc el diumenge 29 de gener a les 18 h de la mà del ‘Quintet Mar de Plata’.

L’acte també ha estat presidit per Joaquim Fernàndez, Regidor delegat de Cultura i Participació Ciutadana de Mataró i per Ramón Salicrú, President del Foment Mataroní. També ha comptat amb la presència del coordinador general del Cor la Lírica de Sant Andreu, Rafael Miralles, el qual considera un luxe fer una programació tan extensa com aquesta i destaca que compti amb ‘Cançó d’amor i de guerra’, la Sarsuela “més estimada de Catalunya”, la qual es podrà veure al Foment el diumenge 1 d’octubre.

 

Els espectacles del Royal Opera House projectats en streaming
Com a novetat destacable d’enguany, el Foment ha acordat un conveni amb el Royal Opera House de Londres per retransmetre en directe els espectacles d’òpera i dansa que tindran lloc en aquest teatre al llarg dels pròxims mesos. D’entre els espectacles que projectarà l’espai del Foment cal destacar òperes com ‘Madama Butterfly’ i ‘Otello’ i ballets com ‘La bella dorment’.

 

Cites més destacades:

Quintet Mar de Plata
Concert de Cambra. 29 de gener a les 18 h (Foment)

Carlos Lama i Sofia Cabruja
Concert de Cambra. 19 de febrer a les 18 h (Foment)

Marina
Sarsuela. 26 de febrer a les 18 h (Foment)

Orquestra Camera Musicae - música de Bach i Bartók
Concert Simfònic. 26 de març a les 18 h (Foment)

Rèquiem en Re menor de W. A. Mozart
Concert de Cambra. 21 d’abril a les 20.30 h (Teatre Monumental)

Cançó d’amor i de guerra
Sarsuela. 1 d’octubre a les 18 h (Foment)

Arcattia - Sonata a Praga
Concerts de Cambra. 29 d’octubre a les 18 h (Foment)

Les noces de Fígaro (Òpera en concert)
Sarsuela. 26 de novembre a les 18 h (Foment)