Quatre grups i quatre estils de rumba catalana

Coneixem els quatre grups de l'edició mataronina del Rumbafest d'aquest dissabte 17

  • Redacció // Foto: cedida
  • Divendres, 16 Desembre 2016 00:00

Cultura 2014/2015, Rumbafest
Sabor de Gràcia
Sabor de Gràcia es va formar a finals del 1994 de la mà de Sicus Carbonell. 20 anys després, Sabor de Gràcia s’ha convertit en el grup de referència dins del món de la rumba catalana, gràcies a la seva llarga trajectòria i a la repercussió dels seus treballs discogràfics, entre els quals es troben “Tots els colors”, “El Mundo Baila” o “La Cançó amb Rumba”.

Cultura 2014/2015, rumbafest
Landry el rumbero
Landry el Rumbero és una selecció de temes i danses infantils de tota la vida, passades pel filtre de la Rumba Catalana. Landry el Rumbero té l'objectiu de fer ballar als petits i no tan petits en un directe que no pararà de sorprendre'ns. Un espectacle amb un ritme frenètic, on les danses i els jocs al compàs del Ventilador són els seus protagonistes.
 

Cultura 2014/2015, Rumbafest
Muchacho & Los Sobrinos
El seu projecte fuig de barrejar la rumba amb altres pals; ens presenten una rumba catalana pura i autèntica, amb el “ventilador” com a pal de paller de les composicions. Fugen dels concerts tradicionals, fan taboles de temes propis i versions de clàssics de la rumba catalana en què, fins i tot, pot aparèixer algun ballador. Pur sentiment gitano.

Cultura 2014/2015, Rumbafest
Rumba Tres
El grup català Rumba Tres està format pels germans Pere i Joan Capdevila i el seu amic José Sardaña. Han compartit gires amb Celia Cruz i plató amb artistes de la talla d’Elton John, Lola Fores, Alain Delon, Richard Burton, Lalo Rodriguez o Shakira. Darrerament, han protagonitzat un documental estrenat en cinemes de tot el món sobre la seva vida.